Το «σκοτεινό», εγκληματολογικό μουσείο της Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε τις πόρτες του μετά από 140 χρόνια

Το «σκοτεινό», εγκληματολογικό μουσείο της Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε τις πόρτες του μετά από 140 χρόνια Facebook Twitter
0

Το ιδιωτικό μουσείο της Σκότλαντ Γιάρντ ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1870 με σκοπό να εκπαιδεύσει τους εκκολαπτόμενος αστυνομικούς της βρετανικής πρωτεύουσας στην ιστορία των εγκλημάτων και τη φύση τους,  και μέχρι σήμερα ήταν προσβάσιμο μόνο σε όργανα της τάξης και σε όσους εμπλέκονται με ζητήματα νομικής φύσεως.


Στις προθήκες του εκτίθενται αποδεικτικά στοιχεία, όπλα και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με τα πιο διαβόητα εγκλήματα του Λονδίνου, από το 1820 μέχρι τις μέρες μας.

Το «σκοτεινό», εγκληματολογικό μουσείο της Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε τις πόρτες του μετά από 140 χρόνια Facebook Twitter

Στην έκθεση περιλαμβάνονται αντικείμενα που έχουν εντυπωθεί στη συλλογική μνήμη, όπως το φτυάρι με το οποίο ο δρ. Hawley Crippen έθαψε τη γυναίκα του Cora αφού τη δολοφόνησε, μία φαρμακευτική θήκη που άνηκε στον δρ. Neil Cream, το βασικό ύποπτο ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης, αλλά και το ρεβόλβερ της Ruth Ellis, της τελευταίας γυναίκας που εκτελέστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

To Μουσείο μελετά και δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική γύρω από την εξέλιξη του εγκλήματος και της αστυνομικής έρευνας. Την ίδια ώρα όμως που με την πάροδο των ετών τα εργαλεία και οι μέθοδοι των εγκλημάτων έχουν αλλάξει, η επιμελήτρια του Μουσείου, Jackie Kelly, υποστηρίζει πως υπάρχουν στοιχεία που παραμένουν κοινά μέχρι σήμερα: «Κάποια εγκλήματα δεν αλλάζουν», λέει η Kelly στο NBC News. «Συχνά υποκινούνται από την απληστία, τη ζήλια - μερικά από τα πιο βασικά ανθρώπινα συναισθήματα».

Το «σκοτεινό», εγκληματολογικό μουσείο της Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε τις πόρτες του μετά από 140 χρόνια Facebook Twitter

Η Kelly λέει στο NBC ότι ορισμένοι επισκέπτες αναστατώνονται βλέποντας μερικά από τα εκθέματα της συλλογής και γι΄αυτό κάποια  έχουν αποκλειστεί από την έκθεση που έχει ανοίξει για το κοινό. «Αποφασίσαμε να μην δείξουμε ανθρώπινα υπολείμματα καθώς και λεπτομέρειες από υποθέσεις εγκλημάτων που έχουν σημειωθεί μετά το 1975».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ