Σκελετός δεινοσαύρου πωλήθηκε έναντι $6,1 εκατ. σε δημοπρασία - Οργισμένοι οι επιστήμονες

Σκελετός δεινοσαύρου πωλήθηκε έναντι $6,1 εκατ. σε δημοπρασία - Έξαλλοι οι επιστήμονες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένας ολοκληρωμένος σκελετός δεινοσαύρου, «συγγενούς» του Τυραννόσαυρου Ρεξ (T-Rex) πωλήθηκε έναντι 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για έναν Γοργόσαυρο που υπολογίζεται ότι έζησε πριν από 77 εκατομμύρια χρόνια.

Η τιμή (6.069.500 δολάρια) τον καθιστά «έναν από τους πιο ακριβούς δεινόσαυρους που πωλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία», σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, έστω και αν δεν πλησιάζει το ρεκόρ των 31,8 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσε ένας T-Rex το 2020.

Ο σκελετός του Γοργόσαυρου - με ύψος γύρω στα τρία μέτρα και μήκος 6,7 μέτρα - ανακαλύφθηκε το 2018 στη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σκελετός δεινοσαύρου πωλήθηκε έναντι ,1 εκατ. σε δημοπρασία - Έξαλλοι οι επιστήμονες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images

Οι πωλήσεις σκελετών δεινοσαύρων σκορπούν ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες σε δημοπρασίες, αλλά απογοητεύουν τους παλαιοντολόγους που θα προτιμούσαν να είναι διαθέσιμοι για επιστημονική έρευνα και όχι να αποτελούν ατραξιόν της συλλογής κάποιου εκκεντρικού κροίσου.

«Είμαι αηδιασμένος, απηυδισμένος και απογοητευμένος εξαιτίας της εκτεταμμένης ζημιάς που θα έχει η απώλεια αυτών των ειδών για την επιστήμη. Πρόκειται για καταστροφή. Η αξία των δεινοσαύρων δεν είναι πληρωτέα. Είναι η πληροφορία που περιέχουν» εξηγεί ο Τόμας Καρ, παλαιοντολόγος σπονδυλωτών. 

Τον περασμένο Μάιο, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη, είχε πωληθεί έναντι 12,4 εκατομμυρίων δολαρίων ο σκελετός ενός Δεινόνυχου - ενός «συγγενούς» του Βελοσιράπτορα, που έγινε διάσημος από το «Jurassic Park» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ήταν ο δεύτερος πιο ακριβός σκελετός δεινοσαύρου που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία, μετά το ρεκόρ του Τυρρανόσαυρου Ρεξ το 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών

Διεθνή / Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του ΕΛΚ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ