Οι ασύλληπτοι μισθοί των golden boys στην Silicon Valley

Silicon Valley: Οι υψηλοί μισθοί που παίρνουν όσοι εργάζονται στην Apple, Microsoft και Dell Facebook Twitter
0

Ιδιαίτερα υψηλοί είναι οι μισθοί που προσφέρουν οι εταιρείες τεχνολογίας που ανήκουν στη Silicon Valley, όπως αποκαλύπτει το Business Insider.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ γνωρίσαν μεγάλη ανάπτυξη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κλάδους που επλήγησαν από τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της μεγάλης αύξησης στα κέρδη των εταιρειών στην κλάδο της τεχνολογίας είναι το γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια προσλαμβάνουν συνεχώς προσωπικό.

Πόσα χρήματα παίρνουν το μήνα ένας μέσος εργαζόμενος ή προγραμματιστής σε τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η είναι η Amazon ή η Apple. Τις απαντήσεις δίνει το Business Insider.

Dell

Πρόκειται για μία εταιρεία κατασκευής υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που προσφέρει υψηλούς μισθούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα το τεχνικό προσωπικό μπορεί να λαμβάνει ετήσιες απολαβές 198.083 δολάρια. Κάποιες θέσεις, όμως, πέφτουν κάτω από τα έξι ψηφία, όπως αυτές των αναλυτών πωλήσεων ή χρηματοοικονομικών.

Microsoft

Οι πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας στη Microsoft αφορούν μηχανικούς λογισμικού, διευθυντές .πωλήσεων και ερευνητές, οι οποίοι λαμβάνουν το χρόνο περίπου 175.000 δολάρια. Ο πιο υψηλός μισθός είναι του διευθυντή πωλήσεων με ετήσιες απολαβές έως και 250.000 δολάρια.

Αmazon

Το τμήμα υπηρεσιών cloud της Amazon είναι ένας από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα. Πρόκειται για ένα τμήμα που στελεχώνεται από software developers, data scientists, μαρκετίστες, πωλητές και αναλυτές. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αμείβονται το χρόνο από 90.800 έως 185.000 δολάρια, ανάλογα με τις δεξιότητές τους.

ΤikTok

Οι μισθοί στην ByteDance και τη θυγατρική της TikTok έχουν μεγάλο εύρος και τη διετία 2020-2021 κυμαίνονταν από τις 60.000 δολάρια μέχρι σχεδόν μισό εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Apple

Οι ανώτερες θέσεις μάρκετινγκ στην Apple μπορούν να πληρώσουν έως και 325.000 $. Οι μέσες ετήσιες απολαβές για software developers, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, στατιστικολόγους και προγραμματιστές κυμαίνονται στα 190.000 ευρώ.

Meta

Oι περισσότεροι εργαζόμενοι απολαμβάνουν εξαψήφιες απολαβές. Για παράδειγμα, o διευθυντής του διαφημιστικού τμήματος που προσελήφθη πέρσι παίρνει πάνω από 312.000 ευρώ τον χρόνο. Οι διευθυντές στο τμήμα μηχανικές παίρνουν περίπου 341.000 ευρώ ετησίως.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ στην επιτροπή που γνωμοδότησε για τα εντάλματα σύλληψης σε Χαμάς, Νετανάχου, Γκάλαντ

Διεθνή / Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ, στην επιτροπή που γνωμοδότησε για τα εντάλματα σύλληψης σε Χαμάς, Νετανιάχου, Γκάλαντ

Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ στην ομάδα των νομικών που έκανε την γνωμοδότηση στον εισαγγελέα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για το ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου
NEWSROOM
Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ποιος είναι ο νέος Ιρανός ΥΠΕΞ - Πώς επηρεάζονται οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης - «Τεχνική βλάβη στο ελικόπτερο» λένε τα ΜΜΕ του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Διεθνή / Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία του - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Αν και το αίτημα για τα εντάλματα σύλληψης των Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκάλαντ πρέπει να εγκριθεί από τους δικαστές του ΔΠΔ, η ανακοίνωση του Καρίμ Καν αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ και πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη διεθνή κριτική για την πολεμική στρατηγική του στη Γάζα.
NEWSROOM
Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM