Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Μίλησε στους υποστηρικτές του, από το νοσοκομείο

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η πρώτη εμφάνισή του μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, μέσω βίντεο, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, καθώς έχει διαγνωστεί με λευχαιμία, εμφανίστηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μέσα από το νοσοκομείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα είμαι με πουκάμισο και σακάκι» ενώ καθόταν σε γραφείο μπροστά από το έμβλημα του Forza Italia.

Παράλληλα θέλησε να ευχαριστήσει τους οπαδούς του, καθώς τον βοήθησαν όπως είπε, να ξεπεράσει «μια πολύ επικίνδυνη πνευμονία». Ο 86χρονος πολιτικός εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Ραφάλε στις 5 Απριλίου με λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Επί 12 ημέρες έμεινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο.

Οι γιατροί του Μπερλουσκόνι επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι η κατάστασή του ήταν «σταθερή», αλλά δεν ανέφεραν πότε θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο. 

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ήθελα να είμαι στο συνέδριο του Forza Italia

Αν και θα ήθελε να είναι παρών στο συνέδριο του κόμματος που άρχισε την Παρασκευή στο Μιλάνο δεν πήρε εξιτήριο και μίλησε μέσω βίντεο.

Το κόμμα Forza Italia είναι μικρότερος εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι, ο ιδρυτής του κόμματος, παραμένει ο πρόεδρός του.

Παρά το γεγονός ότι είναι στη Γερουσία, ο Μπερλουσκόνι σπάνια εμφανίζεται στο κοινό.

Τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει συχνά στα νοσοκομεία, κυρίως μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό το 2020. 

Η Forza Italia έχει χάσει μεγάλο μέρος της υποστήριξής της από την εποχή της ακμής της, όταν ο Μπερλουσκόνι ήταν πρωθυπουργός. Έχει διατελέσει τρεις φορές πρωθυπουργός μεταξύ 1994 και 2011.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM