Σίδνεϊ: Ο ιερέας δηλώνει ότι συγχωρεί τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε

Σίδνεϊ: Ο ιερέας δηλώνει ότι συγχωρεί τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε Facebook Twitter
0

O επίσκοπος που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς τελούσε λειτουργία σε ζωντανή μετάδοση, είπε ότι «αναρρώνει γρήγορα» και ότι συγχωρεί τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Σε ηχητικό μήνυμα, ο επίσκοπος Mar Mari Emmanuel κάλεσε επίσης την κοινότητα να παραμείνει ήρεμη. Η αστυνομία λέει ότι η επίθεση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα. Προκάλεσε ταραχή έξω από την εκκλησία The Good Shepherd, όπου είχαν συγκεντρωθεί οργισμένοι υποστηρικτές του επισκόπου.

Για το περιστατικό συνελήφθη ένα 16χρονο αγόρι - το οποίο επίσης τραυματίστηκε, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι αρχές έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να αποκαλύψουν αν το αγόρι έχει πεποιθήσεις που να το οδήγησαν σε μια τέτοια επίθεση. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το αφεντικό της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας, Μάικ Μπέρτζες, είπε ότι οι αρχές ερευνούν βίντεο που φέρεται να απαθανάτιζαν τον ύποπτο να φωνάζει στα αραβικά και να αναφέρεται στον «Προφήτη».

Στο τετράλεπτο κλιπ του επισκόπου, που κυκλοφόρησε η εκκλησία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, λέει ότι συγχωρεί «όποιον έκανε αυτή την πράξη». «Και πάντα θα προσεύχομαι για σένα. Και όποιος σε έστειλε να το κάνεις αυτό, τον συγχωρώ επίσης στο πανίσχυρο όνομα του Ιησού», είπε. Πρόσθεσε ότι «τα πάει καλά» και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Η αστυνομία έχει υποσχεθεί ότι οι εμπλεκόμενοι θα εντοπιστούν και θα απαγγελθούν κατηγορίες. Με τις εντάσεις να αυξάνονται, οι αρχές και οι επικεφαλής της κοινότητας ανησυχούν για περαιτέρω βία με αφορμή το περιστατικό.

Ο επίσκοπος χρησιμοποίησε επίσης το δημόσιο μήνυμά του για να παροτρύνει τους υποστηρικτές του να συνεργαστούν με την αστυνομία. «Χρειάζομαι να συμπεριφέρεστε όπως ο Χριστός. Ο Κύριός μας ο Ιησούς δεν μας δίδαξε ποτέ να πολεμάμε. Ο Κύριός μας ο Ιησούς ποτέ δεν μας δίδαξε να ανταποδίδουμε».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM