Σχοινάς: Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος, θα υπάρξουν συνέπειες- «Πρώτο ημίχρονο» η Σύνοδος Κορυφής

Σχοινάς: Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος, θα υπάρξουν συνέπειες- «Πρώτο ημίχρονο» η Σύνοδος Κορυφής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αναφέροντας μάλιστα ότι η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα είναι το «πρώτο ημίχρονο» για αυτό το ζήτημα.

«Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος. Έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους βάλει όλους απέναντι. Την Ευρώπη και όχι μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς στον ΣΚΑΪ.

«Θα υπάρξουν συνέπειες για αυτό. Και αυτές δεν θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες, που θα τις δει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και μεσομακροπρόθεσμες. Γιατί θα οδηγήσουν σε έναν οριστικό, συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ευρώπης- και νομίζω και της Αμερικής- με την Τουρκία», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Άρα είμαστε σε μία κρίσιμη φάση. Το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε πιο ευρυγώνια τη διαδικασία, γιατί θα έχει βάθος χρόνου», συμπλήρωσε.

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» το εμβόλιο

Σε ερώτηση για τα εμβόλια του κορωνοϊού, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα έρθει σαν «χριστουγεννιάτικος μποναμάς».

«Σε χρόνο ρεκόρ η Επιτροπή απλώς θα επιβεβαιώσει την έγκριση και θα τεθούν σε εφαρμογή τα εθνικά σχέδια εμβολιασμού που έχουμε λάβει από όλα τα κράτη- μέλη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η Ευρώπη το πρώτο κύμα εμβολιασμού που θέλουμε να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι καλό θα ήταν μέχρι τον Ιούνιο να υπάρχει επαρκής κάλυψη του πληθυσμού γιατί αυτό θα σώσει το επόμενο ευρωπαϊκό καλοκαίρι.

Η ΕΕ δεν πρόκειται να αδειοδοτήσει εμβόλιο που δεν είναι ασφαλές, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία που ευτυχώς την έχω αφήσει πίσω μου. Είναι εξωφρενικό να υπάρχουν ακόμη τόσοι πολλοί που βλέπουν την τραγωδία που περνά η Ευρώπη και η Ελλάδα και έχουν τις αχαρακτήριστες σκέψεις ότι είναι ένα ψέμα ή μια συνωμοσία», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

«Σημαντική η στήριξη του βασιλιά Κάρολου για τον ουκρανικό λαό», τόνισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στην βασίλισσα Καμίλα - Με τον Κάρολο ασθενή η Καμίλα παίρνει τα ηνία του βασιλικού οίκου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Διεθνή / Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Με νέες δηλώσεις το παλάτι του Κένσινγκτον υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα τον προκαθορισμένο χρόνο, δηλαδή μετά το Πάσχα - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τα βραβεία BAFTA, στις 18 Φεβρουαρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ