Σχοινάς: Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος, θα υπάρξουν συνέπειες- «Πρώτο ημίχρονο» η Σύνοδος Κορυφής

Σχοινάς: Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος, θα υπάρξουν συνέπειες- «Πρώτο ημίχρονο» η Σύνοδος Κορυφής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αναφέροντας μάλιστα ότι η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα είναι το «πρώτο ημίχρονο» για αυτό το ζήτημα.

«Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος. Έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους βάλει όλους απέναντι. Την Ευρώπη και όχι μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς στον ΣΚΑΪ.

«Θα υπάρξουν συνέπειες για αυτό. Και αυτές δεν θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες, που θα τις δει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και μεσομακροπρόθεσμες. Γιατί θα οδηγήσουν σε έναν οριστικό, συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ευρώπης- και νομίζω και της Αμερικής- με την Τουρκία», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Άρα είμαστε σε μία κρίσιμη φάση. Το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε πιο ευρυγώνια τη διαδικασία, γιατί θα έχει βάθος χρόνου», συμπλήρωσε.

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» το εμβόλιο

Σε ερώτηση για τα εμβόλια του κορωνοϊού, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα έρθει σαν «χριστουγεννιάτικος μποναμάς».

«Σε χρόνο ρεκόρ η Επιτροπή απλώς θα επιβεβαιώσει την έγκριση και θα τεθούν σε εφαρμογή τα εθνικά σχέδια εμβολιασμού που έχουμε λάβει από όλα τα κράτη- μέλη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η Ευρώπη το πρώτο κύμα εμβολιασμού που θέλουμε να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι καλό θα ήταν μέχρι τον Ιούνιο να υπάρχει επαρκής κάλυψη του πληθυσμού γιατί αυτό θα σώσει το επόμενο ευρωπαϊκό καλοκαίρι.

Η ΕΕ δεν πρόκειται να αδειοδοτήσει εμβόλιο που δεν είναι ασφαλές, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία που ευτυχώς την έχω αφήσει πίσω μου. Είναι εξωφρενικό να υπάρχουν ακόμη τόσοι πολλοί που βλέπουν την τραγωδία που περνά η Ευρώπη και η Ελλάδα και έχουν τις αχαρακτήριστες σκέψεις ότι είναι ένα ψέμα ή μια συνωμοσία», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM