«Σχεδόν αδύνατες» είναι οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία

«Σχεδόν αδύνατες» είναι οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία Facebook Twitter
1

Ο αντικαταστάτης του Κόφι Ανάν, Λακντάρ Μπραχίμι, ο οποίος είναι διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο BBC ότι οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία είναι «σχεδόν αδύνατες» καθώς και ότι δεν γίνονται αρκετά για να σταματήσουν οι αιματηρές συγκρούσεις.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι-πόσο σχεδόν αδύνατον. Δεν μπορώ να πω αδύνατον-σχεδόν αδύνατον», είπε ο Μπραχίμι, αλγερινός διπλωμάτης στο BBC. «Και δεν κάνουμε πολλά. Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο βάρος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπραχίμι αντικατέστησε τον Κόφι Ανάν ως κοινός ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία στα τέλη Αυγούστου. Ο Ανάν υποστήριξε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί επηρεάστηκε από τις αλληλοκατηγορίες και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο Συμβούλιο Ασφαλείας.


Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ είπε ότι «φοβάται το βάρος της ευθύνης» που πέφτει στους ώμους του και ότι γνωρίζει ότι δεν γίνονται αρκετά για να τερματιστεί η βία δια της διπλωματικής οδού.

«Ο κόσμος ήδη λέει "άνθρωποι πεθαίνουν και τι κάνετε (γι αυτό;)". Και δεν κάνουμε πολλά. Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο βάρος», δήλωσε στο BBC.


Ο Μπραχίμι πρόσθεσε ότι αισθάνεται ότι «στέκεται μπροστά σε έναν τοίχο» αναζητώντας ρωγμές που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση. «Αναλαμβάνω αυτή τη δουλειά έχοντας τα μάτια μου ανοιχτά και χωρίς αυταπάτες», τόνισε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια