Το «Sesame Street» παρουσίασε την Ameera-Την πρώτη ηρωίδα σε αναπηρικό αμαξίδιο

Το «Sesame Street» αποκάλυψε την Ameera-Τον νέο χαρακτήρα που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

H παιδική εκπομπή «Sesame Street» παρουσίασε την πρώτη ηρωίδα της σε αναπηρικό αμαξίδιο, ως πηγή έμπνευσης για τα παιδιά που βιώνουν μία αντίστοιχη κατάσταση.

Το όνομά της είναι Ameera, μια οκτάχρονη πράσινη μαριονέτα που κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο επειδή έχει κάκωση στον νωτιαίο μυελό και τώρα κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες.

Παρά τους κινητικούς περιορισμούς, ωστόσο, η Ameera συνεχίζει να παίζει μπάσκετ, ένα από τα αγαπημένα της αθλήματα. Παθιασμένη με την επιστήμη, είναι επίσης ένα από τα πιο έξυπνα παιδιά στη γειτονιά.

Η Ameera είναι πνευματώδης και περίεργη, σύμφωνα με το Sesame Workshop, τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Sesame Street.

«Είναι ο αγαπημένος κωμικός χαρακτήρας όλων και η υπέροχη αίσθηση του χιούμορ της την κάνει να γίνεται μία ηγετική φυσιογνωμία που ενθαρρύνει τους άλλους με τη λαμπερή της προσωπικότητα», προσθέτει.

«Μερικές φορές, η Ameera χάνεται στις δικές της ιδέες και ξεχνάει να παρατηρεί τις ιδέες των άλλων, αλλά πάντα θυμάται ότι το παιχνίδι και η μάθηση είναι πιο διασκεδαστική όταν περιλαμβάνει και τις ιδέες των φίλων της».

Το Sesame Workshop προσπαθεί να παρέχει εκπαίδευση στην πρώιμη παιδική ηλικία για παιδιά που πλήττονται από παγκόσμιες κρίσεις. Ως εκ τούτου, η Ameera θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Ahlan Simsim (ή Welcome Sesame), στις εκδόσεις της εκπομπής σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Σε ευρύτερη κλίμακα, η Ameera θα χρησιμεύσει ως ένας χαρακτήρας με τον οποίο μπορούν να ταυτιστούν 240 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση.

Ο χαρακτήρας της αποτελεί έμπνευση ενώ αν και δεν είναι πρόσφυγας, θα ρίξει φως στις καθημερινές εμπειρίες των εκτοπισμένων παιδιών σε όλον τον κόσμο.

Η Sesame Street φρόντισε επίσης να απεικονίσει τη στάση της ηρωίδας με τρόπο που να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια ένα πραγματικό οκτάχρονο παιδί με κάκωση νωτιαίου μυελού.


«Σχεδιασμένη σχολαστικά για να αμφισβητεί τα στερεότυπα και να αντικατοπτρίζει τις βιωμένες εμπειρίες των παιδιών, η Ameera κάνει ορατά περισσότερα από 12 εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και 240 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως που εκτιμάται ότι έχουν αναπηρία», αναφέρει η Sherrie Westin, πρόεδρος του Sesame Workshop.

«Σε μια εποχή που περισσότερα παιδιά από ποτέ πλήττονται από συγκρούσεις και εκτοπισμούς, η Ameera υπογραμμίζει επίσης την επείγουσα ανάγκη για δημιουργικές και ευέλικτες προσεγγίσεις για την παροχή μάθησης μέσα από το παιχνίδι και πρώιμης εκπαίδευσης σε κοινότητες που πλήττονται από την κρίση».

Με πληροφοριες του designTaxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ