Σε νέα εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Β. Κορέα

Σε νέα εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου από τις ανατολικές της ακτές, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να διευκρινίσει τι είδους πύραυλος εκτοξεύθηκε δοκιμαστικά, πάντως ιάπωνες και νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως η Πιονγκγιάνγκ προετοιμαζόταν εδώ και ημέρες να προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς Musudan.

Σύμφωνα ωστόσο με έναν αξιωματούχο των ένοπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, η δοκιμή του Μουσουντάν απέτυχε.

Εκπρόσωπος της Διοίκησης Ειρηνικού των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Πεντάγωνο κατέγραψε την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να δώσει καμιά άλλη λεπτομέρεια.

Η Νότια Κορέα καταδίκασε σήμερα τη δοκιμαστική εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων  από τη Βόρεια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι οι εκτοξεύσεις παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύουν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης, Τζέονγκ Ζοον-χι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, μέσω της αξιοποίησης βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας, αποτελούν παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι οι σημερινές εκτοξεύσεις αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις των αναφερόμενων αποφάσεων.”

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διαμαρτυρήθηκε έντονα σήμερα για τις πυραυλικές εκτοξεύσεις που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή “δε μπορεί να γίνει ανεκτή.”

Χαρακτήρα “ξεκάθαρης πρόκλησης” έδωσε στις εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι.

“Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έχουν απαγορευτεί από μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,” δήλωσε ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας Σίνσουκε Σουγκιγιάμα, στο πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo).

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί στις εκτοξεύσεις δύο πυραύλων μεσαίας ακτίνας δράσης, με την πρώτη εκτόξευση να θεωρείται αποτυχημένη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας με πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα είχαν τεθεί σε επιφυλακή από χθες.

   

Οι πύραυλοι από τις δύο πρόσφατες εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας διέσχισαν τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, όπου και έπεσαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής χθες.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Διεθνή / Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Το Rockall, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, έγινε το τελευταίο «έπαθλο» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις σημερινές διεκδικήσεις για ψάρια και πετρέλαιο, το Rockall εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις και περιπέτειες
LIFO NEWSROOM
Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM