Σε μια σπάνια κίνηση, εκκλησιαστικοί ηγέτες έκλεισαν τον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ

Σε μια σπάνια κίνηση, εκκλησιαστικοί ηγέτες έκλεισαν τον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
1

Εκκλησιαστικοί ηγέτες ανακοίνωσαν πως έκλεισαν σήμερα τον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, κάτι που σπάνια γίνεται, διαμαρτυρόμενοι εναντίον νέων ισραηλινών φορολογικών μέτρων καθώς και ενός νόμου περί απαλλοτρίωσης ακινήτων, ενώ έκαναν λόγο για μια «συστηματική και άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των χριστιανών στους Άγιους Τόπους».

Ο ναός έκλεισε γύρω στο μεσημέρι και δεν έγινε σαφές για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός. Ο Ναός της Αναστάσεως ή Ναός του Παναγίου Τάφου, καθώς βρίσκεται σύμφωνα με την παράδοση στο σημείο όπου ετάφη ο Χριστός, θεωρείται ο ιερότερος τόπος του χριστιανισμού και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τον επισκέπτονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν.

Αργότερα σήμερα, επιτροπή της ισραηλινής κυβέρνησης πρόκειται να εξετάσει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο κράτος να απαλλοτριώσει ακίνητα στην Ιερουσαλήμ τα οποία έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια από εκκλησίες σε ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων.

Οι Ισραηλινοί υπογραμμίζουν πως στόχος του νομοσχεδίου είναι να προστατευθούν μισθωτές κατοικιών από το ενδεχόμενο οι ιδιωτικές εταιρείες να μην παρατείνουν τις μισθώσεις τους. Οι εκκλησίες, που είναι ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων στην πόλη, λένε πως ένας τέτοιος νόμος θα τις δυσκολέψει να βρίσκουν αγοραστές για τα ακίνητά τους.

«Αυτό το φρικτό νομοσχέδιο ... αν εγκριθεί, θα καταστήσει δυνατή την απαλλοτρίωση των ακινήτων εκκλησιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των ηγετών της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής εκκλησίας.

Επιπλέον οι ισραηλινές δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ακύρωσαν μια φορολογική εξαίρεση, την οποία είχαν εμπορικές ιδιοκτησίες στην πόλη που ανήκουν σε εκκλησίες, και άρχισαν να ζητούν από τις εκκλησίες να πληρώσουν αναδρομικά.

«Αυτό θυμίζει σε όλους μας νόμους παρόμοιας φύσης που είχαν εφαρμοστεί εναντίον των εβραίων στη διάρκεια σκοτεινών περιόδων στην Ευρώπη», υπογραμμίζουν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες.

Ο Ναός της Αναστάσεως βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο παλαιστινιακό τμήμα της ιερής πόλης που το Ισραήλ κατέχει εδώ και 50 χρόνια και η προσάτηση του οποίου θεωρείται παράνομη από τη διεθνή κοινότητα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Διεθνή / Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Η Ουκρανία εξαρτάται από τη στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ για να συνεχίσει να αντιστέκεται στη Ρωσία - Ο Τραμπ απειλεί να κόψει αυτή τη βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της χώρας και του Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM
Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Διεθνή / Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν σε τούνελ της Γάζας αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου για να εμποδίσει τη συμφωνία Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Ο ρόλος του Ιράν και οι επιπτώσεις στην ειρηνευτική διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Διεθνή / Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς καλείται να λύσει το γερμανικό παράδοξο: υψηλή απασχόληση αλλά ιστορικά χαμηλές ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο. Ποιες μεταρρυθμίσεις προωθεί για να στηρίξει την οικονομία;
LIFO NEWSROOM
Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Διεθνή / Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Η Τουρκία επαναπατρίζει 82 υπηκόους της από την Τρίπολη λόγω σφοδρών συγκρούσεων - Η διεθνής κοινότητα ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός και πολιτική σταθερότητα στη Λιβύη.
LIFO NEWSROOM
«Εμφύλιος» στο κόμμα του Τραμπ: Οι ακροδεξιοί αντιτίθενται στο πακέτο περικοπών και φόρων

Διεθνή / «Εμφύλιος» στο κόμμα του Τραμπ: Οι ακροδεξιοί αντιτίθενται στο πακέτο περικοπών και φόρων

Ακροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι εμποδίζουν το φορολογικό σχέδιο Τραμπ, απαιτώντας βαθύτερες περικοπές και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, προκαλώντας κρίση εντός του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Οι γενεαλόγοι αποκαλύπτουν: Ο παππούς του Πάπα Λέοντα ήταν μετανάστης από τη Σικελία

Διεθνή / Οι γενεαλόγοι αποκαλύπτουν: Ο παππούς του Πάπα Λέοντα ήταν μετανάστης από τη Σικελία

Η ομάδα του γενεαλόγου Κάιλ Μπέτιτ εντόπισε ότι ο παππούς του νέου Πάπα από την πλευρά του πατέρα του, Τζον Ρ. Πρεβόστ, γεννήθηκε το 1876 στο Μιλάτσο της Σικελίας και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1903 με το όνομα Σαλβατόρε Τζοβάνι Γκαετάνο Ριτζιτάνο
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα, ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ

Διεθνή / Τραμπ: Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα, ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ

«Να σταματήσει το λουτρό αίματος που σκοτώνει χιλιάδες Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες» γράφει - Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για το Ουκρανικό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να κλεισουμε τον Πανάγιο Τάφο γιατι γινονται πόλεμοι, βομβαρδισμοί, οικονομικές κρίσεις, πείνες, φτώχιες κλπ και ίσως να βασιλεύει η αδικία επί της γης...? Όχι, θα τον κλείσουμε γαιτί είναι άδικα τα νέα φορολογικά μέτρα.ΘΕΟΙ.