Σε κλίμα έντασης η Σύνοδος Κορυφής: Αποχώρησε οργισμένος ο Σάντσεθ

Ο Πέδρο Σάντσεθ με τον Κόστα, στη Σύνοδο Facebook Twitter
Φωτ: EPA/OLIVIER HOSLET
0

Η κατάσταση στη Σύνοδο Κορυφής φαίνεται να είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, καθώς οι «27» αναζητούν λύση για τα ζητήματα της ενέργειας.

Σύμφωνα με την El Pais, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξοργίστηκε, διαβάζοντας ένα tweet δημοσιογράφου όπου ανέφερε ότι απειλούσε να ασκήσει βέτο στα συμπεράσματα. Εξοργισμένος από τις διαρροές και ότι τον κατηγορούσαν γι' αυτό, ο Σάντσεθ αποχώρησε από την αίθουσα.

Ψάχνουν λύση για την ενέργεια οι «27»

Το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής παραμένει τεταμένο, καθώς οι «27» αναζητούν λύση για το θέμα της ενέργειας και όπως φαίνεται το χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου παραμένει.

Σύμφωνα με το Politico, μια ομάδα επιθυμεί επιθετική παρέμβαση της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια ή το φυσικό αέριο, ή ίσως αλλαγή ολόκληρης της δομής της αγοράς ενέργειας. Οι μεσογειακές χώρες πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια, με μερική υποστήριξη από το Βέλγιο και την Πολωνία.

Μια άλλη ομάδα, με επικεφαλής τη Γερμανία και την Ολλανδία, αντεπιτίθεται ενάντια σε τέτοια δραστικά μέτρα. Αντίθετα, αυτές οι χώρες θέλουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να υιοθετήσουν γρήγορα το νομοθετικό πακέτο της ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ένα άλλο σημείο διαμάχης είναι πώς η ΕΕ θα διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό φυσικό αέριο για τον επόμενο χειμώνα, δεδομένου του γρήγορου ρυθμού με τον οποίο η Ευρώπη μειώνει τις ρωσικές αγορές ενέργειας.

Με πληροφορίες El Pais & Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM