Σε καθεστώς εκκαθάρισης ο οίκος μόδας Sonia Rykiel

Σε καθεστώς εκκαθάρισης ο οίκος μόδας Sonia Rykiel Facebook Twitter
Σε καθεστώς εκκαθάρισης τέθηκε ο οίκος μόδας Sonia Rykiel, αφού δεν βρέθηκε αγοραστής
0

Ο γαλλικός οίκος μόδας Sonia Rykiel τέθηκε σήμερα υπό εκκαθάριση, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής, τρία χρόνια μετά τον θάνατο της διάσημης σχεδιάστριας με την διάσημη κατακόκκινη κόμη.

Το εμποροδικείο του Παρισιού, αφού είχε αναβάλει τρεις φορές μέχρι τώρα την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών, διαπίστωσε σήμερα ότι δεν βρέθηκε κανείς υποψήφιος αγοραστής και διέταξε την άμεση δικαστική εκκαθάριση του οίκου. Η εταιρεία, που αντιμετώπιζε δυσκολίες μετά τον θάνατο της εμβληματικής ιδρύτριάς της, το 2016, σε ηλικία 86 ετών, είχε ζητήσει από τον Απρίλιο να τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης.

Τους τελευταίους μήνες, περίπου δέκα εταιρείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τη μάρκα, όμως όλες τελικά απέσυραν τις προσφορές τους και οι δικαστές δεν είχαν να εξετάσουν καμία σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι απολύονται άμεσα οι 131 εργαζόμενοι που είχαν απομείνει στον οίκο και στα καταστήματα Sonia Rykiel, όπως εξήγησε ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, ο Τομάς Ολάντ. "Επί του παρόντος, το έργο των εκπροσώπων των υπαλλήλων θα είναι να διαπραγματευτούν τους καλύτερους δυνατούς όρους για την αποχώρησή τους", είπε ο Ολάντ, γιος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Το 2018 η εταιρεία που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 κατέγραψε απώλειες ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Το δίκτυό της αποτελείται σήμερα από έξι μπουτίκ και τέσσερα καταστήματα άουτλετ. Στο απόγειό του ο οίκος διέθετε 30 καταστήματα και απασχολούσε περισσότερους από 400 εργαζόμενους.

«Για τους υπαλλήλους, είναι θλιβερό που όλα τελειώνουν έτσι. Κυρίως για εκείνους που βρίσκονται ακόμη εδώ και επέλεξαν να παραμείνουν και μετά την πρώτη εθελούσια έξοδο το 2016. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτόν τον οίκο, κυρίως επειδή στην αρχή ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εργαζόμενη που ήταν παρούσα σήμερα στο δικαστήριο και μετά 29 χρόνια στην εταιρεία. «Ο θάνατος της Σόνια Ρικιέλ επέσπευσε τις εξελίξεις, μολονότι η εταιρεία ήδη δεν πήγαινε καλά», σχολίασε μια άλλη εργαζόμενη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ