Σε καραντίνα Σαρλ Μισέλ, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα, μετά το θετικό δείγμα του Εμανουέλ Μακρόν

Σε καραντίνα Σαρλ Μισέλ, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα, μετά το θετικό δείγμα του Εμανουέλ Μακρόν Facebook Twitter
Μακρόν και Σάντσεθ συναντήθηκαν τη Δευτέρα (Πηγή φωτό EPA)
0

Πρωθυπουργοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι μπαίνουν σε καραντίνα, μετά την είδηση ότι ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Γάλλος πρόεδρος- που την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή μετείχε στη Σύνοδο Κορυφής- τα τελευταία 24ωρα είχε αρκετές επαφές και όσοι τον συνάντησαν μπαίνουν πλέον σε αυτοαπομόνωση. Υπενθυμίζεται ότι το Ελιζέ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Μακρόν υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα και αυτό βρέθηκε θετικό.

Ο πρώτος που μπήκε σε καραντίνα ήταν ο Ζαν Καστέξ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να μιλήσει στη Γερουσία, αλλά αποχώρησε αμέσως μόλις έμαθε τα νέα. Θεωρείται ότι ήρθε σε στενή επαφή με τον Μακρόν ενώ ο πρόεδρος είχε προσβληθεί από τον ιό και για αυτό ο Καστέξ υποβλήθηκε σε τεστ και μπήκε σε αυτοαπομόνωση.

Τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συνάντηση με τον Σαρλ Μισέλ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή, παρόλα αυτά μπαίνει σε καραντίνα, για προληπτικούς λόγους. «Κάνει τακτικά τεστ και αυτό της Τρίτης ήταν αρνητικό», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Μισέλ.

Σε καραντίνα έως τις 24 Δεκεμβρίου μπαίνει και ο Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός πρωθυπουργός γευμάτισε με τον Γάλλο πρόεδρο τη Δευτέρα. Την ίδια απόφαση πήρε και ο Αντόνιο Κόστα, καθώς ο Πορτογάλος πρωθυπουργός είχε γεύμα εργασίας με τον Μακρόν την Τετάρτη. Ήδη ο Κόστα ακύρωσε τα προγραμματισμένα ταξίδια του και αναμένει τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Σύμφωνα με το γραφείο του, δεν έχει συμπτώματα.

Αντίθετα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα μπει σε αυτοαπομόνωση λόγω του θετικού τεστ του Μακρόν. Η επικεφαλής της Κομισιόν συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο τη Δευτέρα, αλλά οι γαλλικές αρχές έκριναν ότι δεν θεωρείται στενή επαφή προκειμένου να απαιτηθεί καραντίνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Φον ντερ Λάιεν.

Τέλος, πέρα από τον Γάλλο πρόεδρο, σε καραντίνα μπήκε και η σύζυγός του. Η Μπριζίτ Μακρόν προς το παρόν δεν έχει κανένα σύμπτωμα, σύμφωνα με το γραφείο της. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ήταν αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την Τρίτη, προτού κάνει επίσκεψη σε παιδιατρικό νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Politico, Guardian/ Reuters

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Ο Άντριου χρέωνε υπηρεσίες μασάζ και έξοδα μετακινήσεων στους Βρετανούς φορολογούμενους

Πρώην ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι αναφέρουν ότι η κουλτούρα υπερβολικού σεβασμού προς τη βρετανική κρατική διοίκηση επέτρεψε να εγκρίνονται χωρίς έλεγχο υπερβολικές δαπάνες
THE LIFO TEAM
ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM