Σε καραντίνα επί 14 μήνες Τούρκος καρκινοπαθής με κορωνοϊό- Έχει βγει θετικός 78 φορές

Σε καραντίνα επί 14 μήνες Τούρκος καρκινοπαθής με κορωνοϊό- Έχει βγει θετικός 78 φορές Facebook Twitter
Φωτ.: İhlas News Agency
0

Όταν ο Μουζαφέρ Καγιασάν προσβλήθηκε από Covid-19, πίστευε ότι θα πεθάνει, αφού ήδη έπασχε από λευχαιμία. Δεκατέσσερις μήνες αργότερα και έπειτα από 78 συνεχόμενα θετικά τεστ, παραμένει ζωντανός.

Ο 56χρονος κατέχει το ρεκόρ στην Τουρκία, του ασθενή με την πιο μακροχρόνια καταγεγραμμένη μόλυνση από Covid-19, πιθανότατα επειδή το ανοσοποιητικό του ήταν ήδη αποδυναμωμένο από τον καρκίνο. Αν και μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο από τον Νοέμβριο του 2020, το ηθικό του παραμένει υψηλό.

«Υποψιάζομαι ότι είναι η γυναικεία εκδοχή της Covid, έχει πάθει εμμονή μαζί μου» χαριτολόγησε την περασμένη εβδομάδα, όταν για άλλη μια φορά το τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό.

Εννέα μήνες στο νοσοκομείο και πέντε μήνες σχεδόν πάντα μόνος στο διαμέρισμά του τον έχουν αποκόψει από τον έξω κόσμο. Η εγγονή του, Άζρα, μένει στον κήπο όταν τον επισκέπτεται και μιλούν μέσα από τη γυάλινη πίσω πόρτα του σπιτιού. «Θα παίξω μαζί σου όταν γίνω καλά» της είπε, δίνοντάς της ένα πλαστικό παιχνίδι-τηλέφωνο.

Ο γιατρός του Καγιασάν, Σεράπ Σιμσέκ Γιαβούζ, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών και κλινικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, είπε ότι η δική του περίπτωση είναι η πιο μακροχρόνια που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα. Οι ειδικοί τον παρακολουθούν στενά, για την περίπτωση που αναπτύξει κάποια παραλλαγή του κορωνοϊού.

«Η περίπτωση ενός ασθενούς που βγαίνει θετικός (στα τεστ) επί 441 ημέρες δεν είναι κάτι που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα», είπε ο Τσαγκρί Μπούκε, λοιμωξιολόγος και κλινικός μικροβιολόγος στο νοσοκομείο Ατζιμπάντεμ.

Λόγω των θετικών τεστ, ο Καγιασάν δεν μπορεί να εμβολιαστεί, αφού οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν πρώτα να αναρρώσουν για να κάνουν το εμβόλιο. Ο 56χρονος, που εκτός των άλλων έχει χάσει όσφρηση και γεύση, ζητά από τις αρχές να χαλαρώσουν τουλάχιστον την απομόνωσή του.

Ο γιος του, Γκοκάν Καγιασάν, είπε αστειευόμενος ότι ο πατέρας του ήταν ανέκαθεν «θετικός» άνθρωπος, αλλά όχι κατ’ αυτόν τον τρόπο. «Λέγαμε συνέχεια πόσο θετικός είναι και τώρα βρέθηκε θετικός (στην Covid) και δεν μπορεί να γίνει αρνητικός. Ο ίδιος λέει ότι κόλλησε στο κόκκινο φανάρι και δεν μπορεί να το περάσει», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM