Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ Facebook Twitter
4

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε στην Ουάσινγκτον τις ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν την εκστρατεία του κατά των κούρδων αυτονομιστών, μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η παρέμβασή του χθες βράδυ στο κέντρο Brookings σηματοδοτήθηκε από ταραχές μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών και δημοσιογράφων.

"Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε αυτό", δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην επίθεση. "Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι άλλες χώρες, ελπίζω, να μπορούν να δουν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τις επιθέσεις", δήλωσε ο Ερντογάν που πήγε στην αμερικανική πρωτεύουσα για να μετάσχει στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια που οργάνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι όλος ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δηλώνοντας ότι οι Κούρδοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Πυρηνική Ασφάλεια, εξελίσσεται σε φιάσκο, αφού η πολυπόθητη για αυτόν επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και η συνάντηση με τον Ομπάμα δεν έγινε ενώ η υποδοχή του έγινε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και η συνάντηση τους σε ξενοδοχείο και όχι στον Λευκό Οίκο, κάτι που θα εξέπεμπε έναν διαφορετικό συμβολισμό.

Οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν δε να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν γίνει η συνάντηση του Ομπάμα με τον Ερντογάν, αυτή θα συμβεί για λίγα λεπτά στο περιθώριο της Διάσκεψης. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πάντως το χρόνο να συναντηθεί πριν τη Διάσκεψη αυτή με αρκετούς ηγέτες, όπως της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Αυτό που διαρρέεται από την Ουάσιγκτον είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα ήθελε ούτε σέλφι με έναν άνθρωπου που παραβιάζει διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και φυλακίζει δημοσιογράφους, καθώς κάτι τέτοιο θα στοίχιζε στην εικόνα του.

Χθες Κούρδοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Τούρκος Πρόεδρος και αντιμετώπισαν την οργή των ανδρών της ασφάλειάς του. με έναν από αυτούς να λέει απευθυνόμενος σε διαδηλωτή: Αν ήμασταν τώρα στην Τουρκία θα σε είχα γ…σει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM