Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ Facebook Twitter
4

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε στην Ουάσινγκτον τις ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν την εκστρατεία του κατά των κούρδων αυτονομιστών, μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η παρέμβασή του χθες βράδυ στο κέντρο Brookings σηματοδοτήθηκε από ταραχές μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών και δημοσιογράφων.

"Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε αυτό", δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην επίθεση. "Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι άλλες χώρες, ελπίζω, να μπορούν να δουν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τις επιθέσεις", δήλωσε ο Ερντογάν που πήγε στην αμερικανική πρωτεύουσα για να μετάσχει στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια που οργάνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι όλος ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δηλώνοντας ότι οι Κούρδοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Πυρηνική Ασφάλεια, εξελίσσεται σε φιάσκο, αφού η πολυπόθητη για αυτόν επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και η συνάντηση με τον Ομπάμα δεν έγινε ενώ η υποδοχή του έγινε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και η συνάντηση τους σε ξενοδοχείο και όχι στον Λευκό Οίκο, κάτι που θα εξέπεμπε έναν διαφορετικό συμβολισμό.

Οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν δε να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν γίνει η συνάντηση του Ομπάμα με τον Ερντογάν, αυτή θα συμβεί για λίγα λεπτά στο περιθώριο της Διάσκεψης. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πάντως το χρόνο να συναντηθεί πριν τη Διάσκεψη αυτή με αρκετούς ηγέτες, όπως της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Αυτό που διαρρέεται από την Ουάσιγκτον είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα ήθελε ούτε σέλφι με έναν άνθρωπου που παραβιάζει διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και φυλακίζει δημοσιογράφους, καθώς κάτι τέτοιο θα στοίχιζε στην εικόνα του.

Χθες Κούρδοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Τούρκος Πρόεδρος και αντιμετώπισαν την οργή των ανδρών της ασφάλειάς του. με έναν από αυτούς να λέει απευθυνόμενος σε διαδηλωτή: Αν ήμασταν τώρα στην Τουρκία θα σε είχα γ…σει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM