Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία- Ζητούν μεγαλύτερους μισθούς

Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία- Ζητούν μεγαλύτερους μισθούς Facebook Twitter
EPA
0

Η συνδικαλιστική ένωση Verdi κάλεσε τους Γερμανούς εργαζομένους σε έξι αποθήκες της Amazon να απεργήσουν από το απόγευμα της Κυριακής και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια να αναγκάσουν την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου να αναγνωρίσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η Verdi είπε ότι οι απεργίες στους ιστότοπους της Amazon στο Rheinberg, Werne, Koblenz, Leipzig και σε δύο τοποθεσίες στο Bad Hersfeld σηματοδοτούν μια «ανεπίσημη έναρξη» για τη διεξαγωγή συνομιλιών, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

«Η Amazon είναι νομισματοκοπείο εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού. Μόνο για αυτόν τον λόγο, οι υπεκφυγές πρέπει να σταματήσουν εδώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Verdi, Ορχάν Ακμάν.

Η Verdi απαιτεί αύξηση μισθού 4,5% για τους εργαζόμενους της Amazon.

Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με μία μακροχρόνια μάχη με τα συνδικάτα στη Γερμανία για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους στον τομέα του εφοδιασμού, οι οποίοι από το 2013 πραγματοποιούν συχνά απεργίες.


Η Γερμανία δε, είναι η μεγαλύτερη αγορά της Amazon, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της η Amazon λέει ότι προσφέρει εξαιρετικές αμοιβές και παροχές.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ιδρύθηκε το 1994 από τον επιχειρηματία Τζεφ Μπέζος, με έδρα το Σιάτλ. Εκείνος έχει πλέον γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Εκτός από τις απεργίες στη Γερμανία και την Ιταλία, η Amazon αντιμετωπίζει επίσης μια πιθανή αντίδραση από εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη της Bessemer της Αλαμπάμα θα ολοκληρώσουν την ψηφοφορία τους σήμερα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους.

Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν εάν οι εργαζόμενοι του Bessemer θα ιδρύσουν την πρώτη εργατική ένωση των ΗΠΑ στην 27χρονη ιστορία της Amazon.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι την Πέμπτη η Amazon αρνήθηκε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οδηγοί της είχαν αναγκαστεί να ουρούν σε μπουκάλια καθώς δεν είχαν πρόσβαση σε τουαλέτες, ωστόσο, εσωτερικό memo που διέρρευσε αποδεικνύει πως η εταιρεία ήξερε για το πρόβλημα τουλάχιστον κατά τους τελευταίους μήνες.

Με πληροφορίες της DW/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ