Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία

Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο Σαρλ Μισέλ, παρουσιάζοντας στο ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι έγινε μια περιεκτική συζήτηση για την ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

«Μία σταθερή και προβλέψιμη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας. Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην Τουρκία. Η αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ, ενώ σημείωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής καλωσόρισε την έναρξη διαλόγου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως και ότι καταδίκασε την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Σε περίπτωση νέων μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που είναι στη διάθεσή μας, για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων και εκείνα των μελών μας», ανέφερε ακόμη ο Σαρλ Μισέλ, επαναλαμβάνοντας τη σχετική αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την Τουρκία, υπάρχουν διενέξεις, συρράξεις, προκλήσεις, γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Σαρλ Μισέλ και πρόσθεσε ότι έχει προτείνει τη διεξαγωγή διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο. «Σε αυτή τη διάσκεψη θα συζητηθούν ζητήματα που απαιτούν πολύπλευρες λύσεις: ορισμός θαλασσίων ζωνών, ασφάλεια, μετανάστευση και οικονομική συνεργασία», εξήγησε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για την άσκηση «Zapad 2025» Ρωσίας με Λευκορωσία - Προειδοποίηση και από την Ουκρανία

Διεθνή / Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ για την άσκηση «Zapad 2025» Ρωσίας με Λευκορωσία - Προειδοποίηση και από την Ουκρανία

Η άσκηση «Zapad 2025» περιλαμβάνει- μεταξύ άλλων- ασκήσεις ετοιμότητας για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων και των ρωσικής κατασκευής υπερηχητικών πυραύλων Oreshnik
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κατατέθηκε αίτημα για την ευκολότερη πρόσβαση στην άμβλωση

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κατατέθηκε αίτημα για ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην άμβλωση

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο υπογραφές, η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών «Η Φωνή μου, η Επιλογή μου» υπέβαλε το αίτημά της για τη δημιουργία ενός μηχανισμού χρηματοδότησης που θα καταστήσει την άμβλωση πιο προσβάσιμη
LIFO NEWSROOM
Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Διεθνή / Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Ένας άνδρας είπε πως 10 συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένων των πέντε παιδιών του, σκοτώθηκαν - Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί - Έρευνες σε απομονωμένες, ορεινές περιοχές
LIFO NEWSROOM
Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Διεθνή / Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Ο Κυβερνήτης του Ιλινόις και ο Δήμαρχος Σικάγου αντιστέκονται στα σχέδια του Τραμπ για ανάπτυξη στρατού στην πόλη, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και οι αριθμοί δείχνουν μείωση εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Διεθνή / Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε το Οβάλ Γραφείο σε… χρυσό παλάτι με πολυτέλειες που διχάζουν την Αμερική. Από πορτρέτα και οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι χρυσές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τις Βερσαλλίες
LIFO NEWSROOM