Σαουδική Αραβία: Mια γυναίκα διορίστηκε για πρώτη φορά επικεφαλής εμπορικής τράπεζας

Σαουδική Αραβία: Mια γυναίκα διορίστηκε για πρώτη φορά επικεφαλής εμπορικής τράπεζας Facebook Twitter
0

Η Ράνια Νασάρ διορίστηκε σήμερα διευθύνουσα σύμβουλος του Samba Financial Group και έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας εισηγμένης εμπορικής τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

 

Η Νασάρ είναι μέλος του συμβουλίου της μονάδας παγκοσμίων αγορών της Samba και μιας μονάδας στο Πακιστάν και έχει σχεδόν 20ετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα.

 

Οι γυναίκες, που στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται να οδηγούν και τελούν υπό την κηδεμονία των ανδρών, καταλαμβάνουν ελάχιστες υψηλόβαθμες θέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

 

Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε πέρυσι η Σαουδική Αραβία για να καταστήσει την οικονομία περισσότερο αποτελεσματική και λιγότερο εξαρτημένη από τις εξαγωγές του πετρελαίου περιλαμβάνουν και την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην οικονομία.

 

Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας διόρισε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη γυναίκα πρόεδρο, τη Σάρα αλ-Σουχαΐμι, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος μια σαουδαραβικής επενδυτικής τράπεζας όταν ανέλαβε τα ηνία της NCB Capital το 2014.

 

Οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις της Σαουδικής Αραβίας προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια το ποσοστό των γυναικών στο εργατικό δυναμικό θα αυξηθεί στο 30% από το 22% σήμερα.

 

Η Samba είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας βάσει ενεργητικού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ