Το Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε κατά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης

Το Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε κατά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης Facebook Twitter
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς (EPA)
0

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε σήμερα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ζητώντας από ομοσπονδιακό δικαστήριο να ανατρέψει μία απόφασή του Σέσιονς. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Σέσιονς ανακάλεσε τις νομικές οδηγίες για την προστασία των μειονοτήτων, των απόρων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Ο δικηγόρος της πόλης Ντένις Χερέρα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αγωγή του επικεντρώνεται στα έξι από τα 25 διαφορετικά νομικά υπομνήματα που ανακάλεσε ο Σέσιονς.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι προσπαθεί να καταργήσει τη νομική προστασία για τους φτωχούς, τους εγχρώμους και τους ανθρώπους με αναπηρία υπό το πρόσχημα των ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων.


Ο εκπρόσωπος του Σέσιονς δεν ήταν σε θέση να κάνει κάποιο σχόλιο για την αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας.


Τον Δεκέμβριο του 2017 ο υπουργός ανακοίνωσε ότι καταργεί τις κατευθυντήριες οδηγίες γιατί τις θεωρούσε «αχρείαστες, ασύμβατες με την ισχύουσα νομοθεσία ή λανθασμένες».


Στο ένα από αυτά τα υπομνήματα, για παράδειγμα, δίνονταν οδηγίες για το πώς οι πολιτειακές και τοπικές αρχές θα πρέπει να διευκολύνουν τους υπαλλήλους με ειδικές ανάγκες στον χώρο εργασίας, προκειμένου να τους προστατεύουν από διακρίσεις και να συμμορφώνονται με μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αφορούσε την εφαρμογή του νόμου περί ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σε ένα άλλο επισημαίνεται ότι οι αρχές θα πρέπει να εξετάζουν πολύ προσκεκτικά το αν θα επιβάλουν πρόστιμα σε ανηλίκους οι οποίοι δεν μπορούν να τα πληρώσουν και σημειώνεται ότι τα πρόστιμα μπορεί να οδηγήσουν σε αλλεπάλληλες παραβάσεις.


Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διέπραξε σφάλμα επειδή δεν έθεσε το θέμα σε διαβούλευση πριν ανακαλέσει αυτές τις οδηγίες και επειδή δεν εξήγησε πού βασίστηκε η απόφασή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM