Αντιδράσεις προκάλεσε στο Σαν Φρανσίσκο η άρνηση εστιατορίου να εξυπηρετήσει αστυνομικούς, επειδή τα όπλα τους έκαναν το προσωπικό να νιώθει «άβολα». 

 

Μετά την κατακραυγή και τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στο εστιατόριο Hilda and Jesse, οι ιδιοκτήτριες της επιχείρησης απολογήθηκαν για το γεγονός ότι ζητήθηκε από τρεις αστυνομικούς να φύγουν, λίγο αφότου είχαν καθίσει εκεί, την Παρασκευή. 

 

Στην αρχική ανάρτηση, το Σάββατο, οι ιδιοκτήτριες ανέφεραν ότι ζήτησαν ευγενικά από τους ένστολους να φύγουν, επειδή το εστιατόριο «είναι ένα ασφαλές μέρος και η παρουσία των όπλων των αστυνομικών μας έκαναν να νιώθουμε άβολα». 

 

Οι αστυνομικοί θα ήταν ευπρόσδεκτοι στο εστιατόριο όταν θα ήταν εκτός υπηρεσίας, χωρίς στολή και δίχως τα όπλα τους, ανέφερε ακόμη η αρχική ανάρτηση, που διεγράφη τη Δευτέρα. 

 

«Κάναμε ένα λάθος και ζητάμε συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό της Παρασκευής, όταν ζητήσαμε από μέλη του αστυνομικού τμήματος του Σαν Φρανσίσκο να φύγουν από το εστιατόριό μας», ανέφεραν στη νεότερη ανάρτηση οι Ρέιτσελ Σίλκοκς και Κριστίνα Λίεγκας, ιδιοκτήτριες του εστιατορίου. 

 

Παράλληλα, εξέφρασαν ευγνωμοσύνη για τα μέλη του Σώματος, που «εργάζονται σκληρά για να μας κρατούν ασφαλείς, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές». «Αυτοί είναι αγχωτικοί καιροί και το χειριστήκαμε άσχημα», ανέφεραν ακόμη. 

 

 

Το πρωί του Σαββάτου ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Μπιλ Σκοτ, έγραψε στο Twitter για το περιστατικό και είπε ότι το τμήμα του ενθαρρύνει τους ένστολους να υποστηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να γνωρίζονται με μέλη της κοινότητας. 

 

«Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο υποστηρίζει την ασφάλεια με σεβασμό, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να σέβεσαι τις επιθυμίες που οι αστυνομικοί μας κι εγώ θεωρούμε απογοητευτικές», έγραψε. 


Με πληροφορίες από Guardian