Σάλος στην Τουρκία με το θερινό παλάτι του Ερντογάν: Έχει 300 δωμάτια και ιδιωτική παραλία (Εικόνες)

Νέο παλάτι και ο λαός πεινάει: «Θύελλα» στην Τουρκία για το θέρετρο Ερντογάν Facebook Twitter
BirGün Gazetesi / TWITTER
0

Στο φως της δημοσιότητας έφερε τουρκική εφημερίδα τις τρισδιάστατες αρχιτεκτονικές απεικονίσεις από το θερινό ανάκτορο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Μαρμαρίδα, απέναντι ακριβώς από τη Ρόδο.

Η κατασκευή του παλατιού, όπως αναφέρεται στην αντιπολιτευόμενη κεμαλική εφημερίδα Sozcu, στοίχισε 640 εκατ. τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 70 εκατ. δολάρια.

Η θερινή έπαυλη, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτείνεται σε έκταση 92.000 τ.μ. και διαθέτει 300 δωμάτια, ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία. Αποτελείται από πέντε βασικά κτήρια, ενώ σε γειτονικά οικόπεδα κατασκευάστηκαν κτήρια για τη στέγαση του προσωπικού.

Νέο παλάτι και ο λαός πεινάει: «Θύελλα» στην Τουρκία για το θέρετρο Ερντογάν Facebook Twitter
BirGün Gazetesi / TWITTER

Το παλάτι χτίστηκε υπό άκρα μυστικότητα το διάστημα 2018-2021 στη θέση παλαιότερης οικίας, στον Κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας, όπου περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρώην πρόεδρος, Τουργκούτ Οζάλ.

Νέο παλάτι και ο λαός πεινάει: «Θύελλα» στην Τουρκία για το θέρετρο Ερντογάν Facebook Twitter
BirGün Gazetesi / TWITTER

Αρχιτέκτονας του ανακτόρου είναι ο τουρκο-βέλγος Σεφίκ Μπιρκιγέ, που σχεδίασε και το χειμερινό παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα και επτά τζαμιά που χτίστηκαν με εντολή του Τούρκου προέδρου, μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό τέμενος στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Νέο παλάτι και ο λαός πεινάει: «Θύελλα» στην Τουρκία για το θέρετρο Ερντογάν Facebook Twitter
BirGün Gazetesi / TWITTER

Έντονες αντιδράσεις

Πυρά από βουλευτές της αντιπολίτευσης, πολίτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχει προκαλέσει το project, όχι μόνο για το δυσθεώρητο κόστος του παλατιού, αλλά και για την καταστροφή του περιβάλλοντος, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κόπηκαν περίπου 50.000 δέντρα για την κατασκευή δρόμου πρόσβασης, μήκους 17 χιλιομέτρων.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκίας για σπατάλη, τη στιγμή που η οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με τον πληθωρισμό να καλπάζει.

Παράλληλα, πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαμαρτύρονται ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς λαμβάνουν χαμηλά εισοδήματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε τις κόρες του Άντριου στο Royal Ascot παρά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Παρότι οι δύο πριγκίπισσες δεν θα συμμετάσχουν στις πασχαλινές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM
ΧΕΛΩΝΑ ΑΠΑΤΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Διεθνή / Πώς η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο εμπλέκεται σε απάτη με κρυπτονομίσματα;

Ένας fake λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ, που παρίστανε τον κτηνίατρο του Τζόναθαν, προκάλεσε παγκόσμια σύγχυση διαδίδοντας ψευδώς τον θάνατό του και ζητώντας δωρεές σε κρυπτονομίσματα
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Έχουμε νίκες που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος» - Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έναν μήνα μετά, εκφώνησε το διάγγελμα που πολλοί θα ανέμεναν όταν ξεκινούσε ο πόλεμος ο οποίος, όπως επανέλαβε, θα διαρκέσει «δυο ή τρεις εβδομάδες» ακόμη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΖΕΪ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Προετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ με την κυκλοφορία ενός βιβλίου;

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, μέσω του οποίου αφηγείται τη διαδρομή του από τον Χριστιανισμό στον αθεϊσμό και έπειτα στον Καθολικισμό
THE LIFO TEAM