Ρώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την Βολνοβάχα, τη βόρεια πύλη προς τη Μαριούπολη

Ρώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την Βολνοβάχα, τη βόρεια πύλη προς τη Μαριούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία κατέλαβαν την ουκρανική πόλη Βολνοβάχα βόρεια της Μαριούπολης στη Θάλασσα του Αζόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Βολνοβάχα είναι στρατηγικής σημασίας πόλη καθώς είναι η βόρεια πύλη προς τη Μαριούπολη.

Την ίδια ώρα, τα ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πόλεις στη δυτική Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες, χτυπώντας το Ντνίπρο, όπου υπήρξε και ένας νεκρός, το Λούτσκ και το Ιβάνο-Φρανκίβσκ, καθώς ο πόλεμος του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας συνεχίζει πιο δυτικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες στο Λουτσκ, το κοντινό αεροδρόμιο επλήγη από τρία χτυπήματα.

Η Ντνίπρο, μια στρατηγική πόλη στον ποταμό Δνείπερο επλήγη επίσης με τρεις επιθέσεις, με τουλάχιστον μία σε κατοικημένη περιοχή.

Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων στα δυτικά του ποταμού Δνείπερου με το Ζιτομίρ, την πιο κοντινή περιοχή στα δυτικά του Κιέβου να δέχεται επιθέσεις σε τακτική βάση.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM