Ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν αμερικανικά βομβαρδιστικά στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν αμερικανικά βομβαρδιστικά στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
EPA
0

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα από αεροδρόμια της χώρας για να παρακολουθήσουν και να αναχαιτίσουν αμερικανικά βομβαρδιστικά που πραγματοποιούσαν πτήση πάνω από ουδέτερη θάλασσα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Το γεγονός ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Νωρίτερα η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη και Αφρική είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από την Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα δύο βομβαρδιστικά B1-B Lancer.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών Su-27 και Su-30 προσέγγισαν σε ασφαλή απόσταση τα αμερικανικά αεροσκάφη, τα αναγνώρισαν ως αεροσκάφη στρατηγικής αεροπορίας В-1В και μετά από αυτό «τα αμερικανικά βομβαρδιστικά άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν αυστηρά με βάση τους διεθνούς κανονισμούς που διέπουν την χρήση του εναερίου χώρου» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσθέτοντας ότι τα ρωσικά μαχητικά επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM