Ρωσία: «Συνταξιούχος που έζησε την κατάληψη του Λένινγκραντ συνελήφθη σε διαμαρτυρία για τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Ρωσία: «Συνταξιούχος που έζησε την κατάληψη του Λένινγκραντ συνελήφθη σε διαμαρτυρία για τον πόλεμο στην Ουκρανία» Facebook Twitter
0

Η Γελένα Οσιπόβα, μια ηλικιωμένη ακτιβίστρια που είχε βγει ζωντανή από την πολιορκία και την κατάληψη του Λένινγκραντ, συμμετείχε σε αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρωσία και διώχθηκε από Ρώσους αστυνομικούς. 

Παρά την προχωρημένη ηλικία της, η Οσιπόβα έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, κρατώντας δύο πλακάτ, όταν δύο αστυνομικοί με κράνη και πλήρη εξάρτηση την πλησίασαν και την απομάκρυναν, ενώ το πλήθος φώναζε συνθήματα. Σύμφωνα με τον Guardian, η γυναίκα συνελήφθη. 

Το βίντεο με την στιγμή που οι ένστολοι Ρώσοι απομακρύνουν την ηλικιωμένη κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι ενδεικτικό της μηδενικής ανοχής που δείχνουν οι ρωσικές αρχές σε συγκεντρώσεις και πορείες. Η συμμετοχή και μόνο σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας τιμωρείται με πρόστιμα, συλλήψεις, ακόμα και φυλακή. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Διεθνή / Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας σχολίασε πως «αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτή την επέμβαση, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε αντιμετωπίσει μια γενοκτονία»
LIFO NEWSROOM
Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Διεθνή / Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Επιστολή του Γάλλου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του, μετά την παραίτησή του από την εκλογική μάχη - Οι «ιστορικές σχέσεις» ΗΠΑ - Γαλλίας ελπίζω να διατηρηθούν, αναφέρει ο Μακρόν
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ