Ρωσία: Σχεδόν 50% αύξηση στα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ρωσία: Σχεδόν 50% αύξηση στα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία αποτελούν και τις κύριες πηγές εσόδων της χώρας. Πρόκειται για μια αύξηση ύψους 49%, η οποία πιστώνεται στις υψηλότερες τιμές και το ασθενέστερο ρούβλι, όπως υπολόγισε το Reuters. 

Τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν γίνει η πιο σημαντική πηγή για το Κρεμλίνο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο έως το ήμισυ των συνολικών εσόδων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού την τελευταία δεκαετία.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις προβλέπουν ότι τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον Σεπτέμβριο θα ανέλθουν σε 779 δισεκατομμύρια ρούβλια, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 και αμετάβλητα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2024.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου στις 3 Οκτωβρίου.

Τα ταμεία έχουν ενισχυθεί εξαιτίας της αύξησης της μέσης τιμής του ρωσικού πετρελαίου κατηγορίας Ural στα 69,88 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, από τα 56,61 την ίδια περίοδο του 2023.

Για το 2024 συνολικά, η κυβέρνηση έχει υπολογίσει τα έσοδα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στα 10,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια, αυξημένα κατά 22% από το 2023, όταν οι ασθενέστερες τιμές πετρελαίου και η πτώση στις εξαγωγές φυσικού αερίου περιόρισαν τα έσοδα κατά 24%.

Αυτός ο στόχος του 2024 αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από τα αρχικά σχέδια για έσοδα 11,5 τρισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες για την άμυνα και την ασφάλεια από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δύο διαδοχικά ετήσια ελλείμματα που ξεπέρασαν τα 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή περίπου το 2% του ΑΕΠ.

Με πληροφορίες από EPA 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM