Ρεκόρ για τα sneakers του Κάνιε Γουέστ - Πωλήθηκαν έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων

Kanye West's Yeezy trainers sell for record $1.8m Facebook Twitter
Sotheby's
0

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια του Κάνιε Γουέστ πωλήθηκαν έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Τα πρωτότυπα Nike Air Yeezy 1 κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ένα ζευγάρι της Nike Air Jordan 1s που πωλήθηκαν πέρυσι έναντι 615.000 δολ.

«Η πώληση αυτή σηματοδοτεί επίσης το πρώτο ζευγάρι sneakers, που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια» δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Ο Γουέστ φόρεσε για πρώτη φορά τα παπούτσια, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος, στην τελετή απονομής των Grammy το 2008. 

Τα παπούτσια αγοράστηκαν από τη RARES, μια διαδικτυακή πλατφόρμα για επενδύσεις σε σπάνια υποδήματα. Οι χρήστες της μπορούν να αγοράσουν μετοχές του κάθε προϊόντος, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές σε μια εταιρεία.

Τα παπούτσια ανήκαν στον συλλέκτη παπουτσιών Ryan Chang και η δημοπρασία έγινε σε σε ιδιωτική πώληση, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε ο αγοραστής, ούτε η τελική τιμή πώλησης μπορούν να δημοσιευθούν, εκτός αν ο ίδιος ο αγοραστής το ανακοινώσει.

Η τιμή πώλησης ωστόσο, υπερέβη την αρχική εκτίμηση του οίκου, που υπολόγιζε πως τα sneakers θα αγγίξουν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο Brahm Wachter, επικεφαλής των streetwear και συλλεκτικών ειδών στο Sotheby's, δήλωσε ότι η τιμή «απεικονίζει την κληρονομιά του Κάνιε ως έναν από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές ρούχων και αθλητικών παπουτσιών της εποχής μας, και για το franchise Yeezy που έχει γίνει βιομηχανικός κολοσσός».

Τα τελευταία χρόνια, ανάλογα αντικείμενα έχουν αποκτήσει την ίδια συλλεκτική αξία με το κρασί ή τα κοσμήματα. Ο οίκος Sotheby's πραγματοποίησε την πρώτη του πώληση αφιερωμένη αποκλειστικά σε αθλητικά το 2019.

Kanye West's Yeezy trainers sell for record .8m Facebook Twitter
Getty Images

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ