Ρατσιστική επίθεση με πυροβολισμούς στο Τζάκσονβιλ- Σκότωσε τρία άτομα και αυτοκτόνησε

Ρατσιστική επίθεση με πυροβολισμούς στο Τζάκσονβιλ- Σκότωσε τρία άτομα και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ένα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών με ρατσιστικά κίνητρα σημειώθηκε στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα με έναν ένοπλο να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει τρεις Αφροαμερικανούς πριν αυτοκτονήσει.

Όπως μετέδωσε το Fox News, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε κατάστημα στην καρδιά του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα, με τον σερίφη της περιοχής να δηλώνει πως ο ένοπλος υποκινήθηκε από «φυλετικό μίσος».

«Μισούσε τους μαύρους», τόνισε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ, Τ.Κ. Γουότερς, για τον δράστη της χθεσινής επίθεσης στην πολυπληθέστερη πόλη της Φλόριντα. Τον περιέγραψε ως «λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών», χωρίς να τον κατονομάσει, εκτιμώντας πως έδρασε μόνος. 

Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τουφέκι τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες, συμπλήρωσε. Είχε συντάξει «αρκετά μανιφέστα» για τα μέσα ενημέρωσης, τους γονείς του και την αστυνομία, στα οποία εξέφραζε το μίσος που έτρεφε για τους μαύρους.

«Τα εγκλήματα που υποκινούνται από φυλετικό μίσος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το FBI», τόνισε από την πλευρά της η ειδική πράκτορας Σέρι Ονκς, εξηγώντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις «έχουν σκοπό να απειλήσουν και να εκφοβίσουν μια ολόκληρη κοινότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Παγκόσμια ανησυχία μετά το χτύπημα ΗΠΑ σε Ιράν - Διεθνείς αντιδράσεις

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε τα αμερικανικά πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν «επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια περιοχή που βρίσκεται ήδη στην κόψη του ξυραφιού»
LIFO NEWSROOM
Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM