Ραντεβού Ομπάμα-Μέρκελ με το βλέμμα στη Μόσχα

Ραντεβού Ομπάμα-Μέρκελ με το βλέμμα στη Μόσχα Facebook Twitter
0

Συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα θα έχει σήμερα η Άνκελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον, όπου έφτασε ύστερα από πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου.

Η κρίση στην Ουκρανία αλλά και η υπόθεση των υποκλοπών της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας θα είναι τα βασικά στη συζήτηση. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν και τις επιπρόσθετες (σε ένα τρίτο επίπεδο) κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στην περιοχή.

«Θα συνεχίσουν το στενό συντονισμό τους για τις κυρώσεις που επιβάλλουν στη Ρωσία εξ αιτίας της συνεχούς παραβίασης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς επίσης και την αποτυχία της Μόσχας να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Γενεύη στις 17 Απριλίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM