Το αεροπλάνο της Caspian Airlines, μια εταιρία ρωσικών και ιρανών συμφερόντων, έπεσε σε χωράφια ενώ εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη προς την Γιερεβάν της Αρμενίας. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Press TV που κατέφθασε πρώτος στο σημείο το αεροσκάφος έχει γίνει συντρίμμια και έχει πάρει φωτιά με αποτέλεσμα οι επιβάτες να θεωρούνται νεκροί.

Όσον αφορά τη χώρα μας, ανησυχίες έχουν εκφραστεί από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για την ασφάλεια των πτήσεων καθώς i) υπάρχουν παρεμβολές από ραδιοφωνικούς σταθμούς στις συχνότητες της ΥΠΑ, ii) υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα παρακολούθησης.

Για παράδειγμα ο εναέριος χώρος της Βορείου Ελλάδας ελέγχεται από ένα μόνο ραντάρ, αυτό του Πηλίου, καθώς το δεύτερο που βρίσκεται στη Θάσο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα λόγω αντιδράσεων (προφανώς τοπικών, θα χαλάει τη θέα στους περίπου 10 κατοίκους του νησιού).

Τα τηλεοπτικά / ραδιοφωνικά δίκτυα δεν πάνε πίσω καθώς το 2008 σημειώθηκαν 206 καταγγελίες για παραβίαση συχνοτήτων, δύο από τις οποίες δημιούργησαν σοβαρά περιστατικά με αεροσκάφη εν πτήση που πλησίασαν αρκετά μεταξύ τους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr