Πρωτιά του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, "είδε" δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύτηκε χθες στο Nouvel Observateur.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Εθνικό Μέτωπο θα συγκέντρωνε 24% των ψήφων, έναντι 22% του δεξιού UMP, ενώ οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές θα είχαν μόλις το 19% των ψήφων, αν οι προγραμματισμένες για τον επόμενο Μάιο εκλογές γίνονταν σήμερα.

 

Είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Μέτωπο εμφανίζεται ως πρώτο κόμμα σε δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Επιπλέον, η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει πανηγυρικά, την Μαρί Λεπέν που δεν σταματά να δηλώνει «είμαστε το πρώτο κόμμα της Γαλλίας».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Nouvel Observateur ωστόσο η δημοσκόπηση "δεν αποτελεί πρόβλεψη" αλλά "Προσδιορίζει τους συσχετισμούς δυνάμεων στη γραμμή εκκίνησης. Είναι προφανές όμως ότι περιγράφει μια νέα πραγματικότητα στη γαλλική πολιτική ζωή. Η φύση του Εθνικού Μετώπου αλλάζει. Η θέση του δεν είναι πλέον στο περιθώριο αλλά στο κέντρο του πολιτικού παιχνιδιού".

 

Ενδιαφέρον προκαλεί ακόμα ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το Εθνικό Μέτωπο είναι το μόνο κόμμα που βλέπει άνοδο τον τελευταίο καιρό. Κάτι που αντικατοπτρίζει γενικότερα τη διάθεση των ψηφοφόρων στην Ευρώπη, οι οποίοι φαίνεται πως στρέφονται προς την ακροδεξιά, γράφει το δημοσίευμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr