Προσχέδιο Υπουργών ΕΕ: «Μη ανεκτές οι παράνομες διελεύσεις» - Όλα τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση των συνόρων

Προσχέδιο Υπουργών ΕΕ: «Μη ανεκτές οι παράνομες διελεύσεις» - Όλα τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση των συνόρων Facebook Twitter
0

«Δεν θα γίνουν ανεκτές οι παράνομες διελεύσεις» στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η «αποτελεσματική προστασία» των οποίων «παραμένει κρίσιμης σημασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε.

Οι υπουργοί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, 17.00 το απόγευμα τοπική ώρα, για να συζητήσουν για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, το έγγραφο που διέρρευσε, το οποίο συζητείται αυτή τη στιγμή από τους μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών-μελών και ενδέχεται να τροποποιηθεί, αναφέρει ότι «η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Παροτρύνει δε όσους επιθυμούν να φτάσουν στην Ε.Ε. «να μην διακινδυνεύσουν τις ζωές τους» επιχειρώντας το πέρασμα στην Ελλάδα δια ξηράς ή θάλασσας. Το Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, σημειώνεται, «καλεί όλους τους παράγοντες και τις οργανώσεις που βρίσκονται στο πεδίο να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα και να καταπολεμήσουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών». Εκφράζεται δε «ισχυρή αλληλεγγύη» προς την Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες προκλήσεις.

Το Συμβούλιο χαιρετίζει την παροχή έκτακτης οικονομικής στήριξης 700 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα την οποία ανακοίνωσε χθες από τον Έβρο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σημειώνεται ότι θα συναντηθεί εκ νέου στις 13 Μαρτίου «για να αναπτύξει περαιτέρω την ανταπόκριση της Ε.Ε. στις ανάγκες που έχει εκφράσει η Ελλάδα».

Τέλος, το Συμβούλιο των υπουργών, σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος,  «καλεί την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τους όρους της κοινής δήλωσης [Ε.Ε.-Τουρκίας] του 2016 και να αποφύγει δράσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές». Η Ε.Ε., σημειώνεται, θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στις «σημαντικές προσπάθειες» της Τουρκίας να παράσχει φιλοξενία στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην επικράτειά της.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM