Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα

Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα Facebook Twitter
EPA
0

Προκαλεί με τη στάση του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που απήγγειλε σήμερα τον στίχο «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του στη Σμύρνη. 

Πρόκειται για στίχο από ένα τούρκικο, λαϊκό τραγούδι από τα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, που επανέλαβε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου. 

Η Σμύρνη είναι παραδοσιακό προπύργιο της αντιπολίτευσης και ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως επιδιώκει για πολλοστή φορά να συγκεντρώσει ψήφους, κάνοντας χρήση ακραίας, εθνικιστικής ρητορικής. 

Στο συγκεκριμένο τραγούδι, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται πονηροί και «αλεπούδες», ενώ οι Τούρκοι εκθειάζονται ως «λιοντάρια». «Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πετύχει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη, θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα», ακούγεται στον επόμενο στίχο. 

   

«Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν ξανά εναντίον αυτών των αλεπούδων που προσπαθούν να ανέβουν στο κρεβάτι του λιονταριού», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος εν μέσω επευφημιών. 

«Οι Έλληνες δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τον σκοπό τους και θα τους ρίξουμε στη θάλασσα για άλλη μια φορά, αν βάλουν στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον της Τουρκίας». 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM