Πρώην πρόεδρος της NRA νόμιζε ότι θα μιλήσει σε αποφοίτηση, έβγαλε λόγο σε χιλιάδες άδειες καρέκλες νεκρών μαθητών

Οπλοκατοχή Instagram Facebook Twitter
0

Όταν ο πρώην πρόεδρος της πανίσχυρης NRA (National Rifle Association - Εθνικής Ένωσης Όπλων), David Keene κλήθηκε να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης μαθητών από την James Madison Academy, νόμιζε ότι θα απευθυνθεί σε ζωντανά παιδιά και όχι σε απόντες. Αλλά δεν υπάρχει καν η James Madison Academy.

Πέφτοντας θύμα της αφέλειάς του, φόρεσε την τήβεννο και ανέβηκε στην σκηνή της εντελώς σκηνοθετημένης εκδήλωσης, αντικρίζοντας 3.044 άδειες καρέκλες - μία καρέκλα για κάθε μαθητή που θα αποφοιτούσε φέτος, αλλά σκοτώθηκε από κάποια σφαίρα όπλου πριν προλάβει να τελειώσει το σχολείο. 

Νομίζοντας ίσως ότι η ομιλία του μεταδίδεται διαδικτυακά, έβγαλε απτόητος τον λόγο του απέναντι σε εκατοντάδες σειρές άδειων καθισμάτων της «χαμένης τάξης του 2021». Η ομιλία του καταγράφηκε και ανέβηκε στο Youtube, χωρίς ο ίδιος να έχει την παραμικρή ιδέα. 

Πρώην πρόεδρος της NRA νόμιζε ότι θα μιλήσει σε αποφοίτηση, έβγαλε λόγο στις άδειες καρέκλες νεκρών μαθητών Facebook Twitter
Πρώην πρόεδρος της NRA νόμιζε ότι θα μιλήσει σε αποφοίτηση, έβγαλε λόγο στις άδειες καρέκλες νεκρών μαθητών Facebook Twitter
Πρώην πρόεδρος της NRA νόμιζε ότι θα μιλήσει σε αποφοίτηση, έβγαλε λόγο στις άδειες καρέκλες νεκρών μαθητών Facebook Twitter

Η έμπνευση για την ανατριχιαστική «αποφοίτηση νεκρών μαθητών» με ομιλητή έναν άνδρα συνυπεύθυνο για την κατάσταση με την ένοπλη βία στις ΗΠΑ, ανήκει στην οργάνωση Change the Ref που θέλει να κάνει ασφαλέστερους τους δρόμους και τα σχολεία της Αμερικής. 

«Μιλάμε για τον θάνατο του γιου ή της κόρης σας. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο επίπονο από αυτό», λέει ο Manuel Oliver στον Guardian. Ο Oliver είναι συνιδρυτής της οργάνωσης μαζί με την Patricia Oliver. Είχαν χάσει τον γιο τους, Joaquin, στην σφαγή του Parkland, το 2018, όταν 17 άτομα είχαν βρει τον θάνατο σε μία ακόμα ένοπλη επίθεση σε σχολείο. 

Στο τελικό βίντεο, η ομιλία του Keene εναλλάσσεται με κλήσεις έντρομων μαθητών στην Άμεση Δράση. «Πυροβολούν στο σχολείο μου» ακούγεται να λέει ένα κορίτσι, και αμέσως μετά το ακουστικό πλημμυρίζει από επαναλαμβανόμενους πυροβολισμούς. «Έχει τραυματιστεί κανείς;» ρωτά μια αστυνομικός. «Ναι, ναι πολλοί. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας». 

«Η καμπάνια δεν είχε στόχο να ξεγελάσουμε κάποια μέλη της NRA αλλά να δείξουμε ότι χιλιάδες άδειες καρέκλες σε τελετές αποφοίτησης, έχουν γίνει κομμάτι της αμερικανικής παράδοσης». Σύμφωνα με τον οργανισμό Everytown Research & Policy, που συλλέγει στατιστικά, περίπου 15.000 μαθητές πυροβολούνται σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ