Πρώην μέλη των Sex Pistols μηνύουν τον frontman - Δεν δίνει άδεια για τη χρήση των τραγουδιών τους σε μίνι σειρά

Πρώην μέλη των Sex Pistols μηνύουν τον frontman επειδή αρνείται να επιτρέψει τη χρήση των τραγουδιών τους σε σειρά Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο frontman των Sex Pistols, John Lydon βρίσκεται αντιμέτωπος με τους πρώην συνεργάτες του σε μία δικαστική διαμάχη, καθώς αρνήθηκε να επιτρέψει τη χρήση των τραγουδιών του γκρουπ σε τηλεοπτική σειρά για την μπάντα.

Ο Lydon, γνωστός ως Johnny Rotten, δεν δίνει άδεια για να χρησιμοποιηθούν οι επιτυχίες του πανκ συγκροτήματος, στην σειρά των έξι επεισοδίων Pistol, του σκηνοθέτη Danny Boyle.

Η σειρά βασίζεται στο απομνημονεύματα του κιθαρίστα Steve Jones, «Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol» και επρόκειτο να μεταδοθεί στο κανάλι FX το 2022.

Ωστόσο, ο 65χρονος Lydon, χαρακτήρισε τη σειρά «ντροπή». Σε συνέντευξή του στους The Sunday Times τον περασμένο μήνα, ισχυρίστηκε ότι είχε γραφτεί σενάριο και είχε επιλεγεί να τον υποδυθεί ο Anson Boon, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Εκπρόσωπος της παραγωγής είπε ότι η πρόθεσή τους ήταν πάντα η επικοινωνία με τον Lydon, πριν ξεκινήσει η μαγνητοσκόπηση και ότι ο Boyle του είχε στείλει επιστολή μέσω της εταιρείας του.


Ο 65χρονος Jones και ο ντράμερ των Pistols, Paul Cook, 64 ετών, λένε ότι η άρνηση του Lydon να επιτρέψει τη χρήση της μουσικής του γκρουπ θα σήμαινε το τέλος της σειράς, οδηγώντας σε «πολύ σημαντικές απώλειες» για όλους.

Έτσι, κινήθηκαν εναντίον του τραγουδιστή δικαστικά επικαλούμενοι μία συμφωνία της μπάντας από το 1998, που έλεγε ότι η μουσική τους - συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών «God Save the Queen» και «Anarchy in UK»- μπορεί να λάβει άδεια για χρήση εφόσον έχει την πλειοψηφική απόφαση του συγκροτήματος και του διαχειριστή της περιουσία του πρώην μπασίστα, Sid Vicious.

Η υπόθεση έχει φθάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου ο δικηγόρος του Lydon, Mark Cunningham, δήλωσε ότι ο τραγουδιστής δεν θα δώσει άδεια, εκτός εάν αναγκαστεί να το πράξει δικαστικά.

«Ο κ. Lydon έχει μεγάλη ευθύνη για τη χρήση των μουσικών του συνθέσεων, επειδή ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η μουσική του και οι αποφάσεις σχετικά με την έγκριση ή την άρνησή του λαμβάνονται κατά περίσταση», δήλωσε ο Cunningham.

Οι Sex Pistols κέρδισαν το κοινό μετά από μια διαβόητη συνέντευξη με τον Bill Grundy, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά το 1976.


Είχαν σχηματιστεί ένα χρόνο νωρίτερα και ήταν μαζί μόλις για δυόμισι χρόνια, φτάνοντας στο Νο 2 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου με το εμβληματικό single «God Save the Queen».

Ο αρχικός μπασίστας Glen Matlock, 64 ετών σήμερα, εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1977, για να αντικατασταθεί από τον Sid Vicious, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1979, εβδομάδες αφότου κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της φίλης του, Nancy Spungen, στη Νέα Υόρκη. 

Με πληροφορίες των Sunday Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ