Πρίγκιπας Χάρι & Μέγκαν Μαρκλ: Κόντρα με το BBC για το όνομα της κόρης τους- «Ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα»

Πρίγκιπας Χάρι & Μέγκαν Μαρκλ: Κόντρα με το BBC για το όνομα της κόρης τους- «Ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα» Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Λίγες ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης τους, Λίλιμπετ Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν εμπλακεί σε διαμάχη με το BBC, για το αν πήραν την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ για το όνομα του μωρού.

 

Το ζευγάρι απειλεί με νομικές ενέργειες, μετά το δημοσίευμα στο οποίο το BBC, επικαλούμενο πηγή του Παλατιού που δεν κατονόμασε, ανέφερε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν πήραν την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ για χρησιμοποιήσουν το παρατσούκλι της.

 

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του ανακοίνωσαν την περασμένη Κυριακή τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, της Λίλιμπετ Νταϊάνα. Επέλεξαν αυτό το όνομα για να τιμήσουν τη μονάρχη αλλά και τη μητέρα του Χάρι, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.



Κάποιοι σχολίασαν πως φάνηκε ότι έτειναν κλάδο ελαίας προς τη βασιλική οικογένεια με αυτή την απόφασή τους. Όμως, ακολούθησε το δημοσίευμα του ΒΒπου ανέφερε ότι το ζευγάρι δεν ζήτησε την άδεια της Ελισάβετ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.



Το ζευγάρι τόνισε πως η μονάρχης ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας στο οποίο τηλεφώνησαν. «Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, εκείνος (ο Χάρι) εξέφρασε την ελπίδα τους να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ, προς τιμήν της», είπε εκπρόσωπος του ζευγαριού. «Αν δεν ήταν υποστηρικτική, δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στη βασίλισσα.

 

Δικηγόροι του ζευγαριού έστειλαν επιστολή σε κάποια ΜΜΕ, στην οποία αναφέρουν ότι το δημοσίευμα του BBC ήταν «ψευδές και συκοφαντικό», όπως και ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν πρέπει να αναπαραχθούν. Το Μπάκιγχαμ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το ζήτημα.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει το παρατσούκλι Λίλιμπετ από τότε που ήταν μικρό παιδί, όταν δεν μπορούσε να πει σωστά το όνομά της. Ο παππούς της, βασιλιάς Γεώργιος Ε’ την αποκαλούσε τρυφερά Λίλιμπετ, μιμούμενος τις προσπάθειές της να πει το όνομά της.

 


Από τότε, την αποκαλούσαν έτσι στενοί συγγενείς. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε έτσι.

 

Η Λίλιμπετ Νταϊάνα είναι το 11ο δισέγγονο της βασίλισσας. Παρόμοια σκέψη με τον πρίγκιπα Χάρι έκανε και ο αδελφός του, Ουίλιαμ, όταν γεννήθηκε η κόρη του Σάρλοτ. Τα δύο μεσαία ονόματά της είναι Νταϊάνα και Ελισάβετ.

 

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM