Πρίγκιπας Άντριου: Αμφισβητεί τη δικαιοδοσία αμερικανικού δικαστηρίου στην μήνυση της Βιρτζίνια Τζουφρέ

Πρίγκιπας Άντριου: Αμφισβητεί τη δικαιοδοσία αμερικανικού δικαστηρίου στην μήνυση της Βιρτζίνια Τζουφρέ Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Άντριου σχεδιάζει να αμφισβητήσει τη δικαιοδοσία αμερικανικού δικαστηρίου αναφορικά με την μήνυση της Βιρτζίνια Τζουφρέ εναντίον του για σεξουαλική επίθεση όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Σε κατάθεσή του σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν, δικηγόρος του δεύτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ είπε ότι ο Άντριου σχεδιάζει επίσης να αμφισβητήσει εάν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία κατά την επίδοση της μήνυσης της Βιρτζίνια Τζουφρέ.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτει και έχει πει ότι δεν θυμάται να την έχει συναντήσει.

Η Βιρτζίνια Τζουφρέ, 38 ετών σήμερα, έχει επίσης ισχυριστεί ότι κακοποιήθηκε από τον νεκρό Τζέφρι Έπσταϊν περίπου την ίδια εποχή με την φερόμενη κακοποίησής της από τον πρίγκιπα Άντριου, δηλαδή πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Ο 61χρονος δούκας υπήρξε φίλος του Έπσταϊν, εγγεγραμμένου ως σεξουαλικός δράστης που αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, αφού οι εισαγγελείς των ΗΠΑ τον κατηγόρησαν για σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων κοριτσιών και γυναικών.

Ο πρίγκιπας παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα ενώ του αφαιρέθηκαν και οι αρμοδιότητες σε φιλανθρωπικές και άλλες οργανώσεις, όταν παραχώρησε μια συνέντευξη στο BBC τον Νοέμβριο του 2019, για την σχέση του με τον δισεκατομμυριούχο Έπσταϊν.

Η μήνυση της Τζουφρέ θέτει τον πρίγκιπα Άντριου σε δύσκολη θέση καθώς ενδέχεται να τεθεί υπό κράτηση ή μπορεί ακόμα να βρεθεί αντιμέτωπος με χρόνια νομικών αγώνων υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την μήνυση της 9ης Αυγούστου, ο Άντριου ανάγκασε την Τζουφρέ να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του χωρίς τη θέλησή της στο Λονδίνο, στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξγουελ, επί μακρόν συνεργάτιδας του Έπσταϊν η οποία βρίσκεται στην φυλακή.

Η καταγγελία ανέφερε επίσης ότι ο Άντριου κακοποίησε την Τζουφρέ στην έπαυλη του Έπσταϊν στο Upper East Side του Μανχάταν και σε ένα ιδιωτικό νησί του δισεκατομμυριούχου, στις Παρθένες Νήσους.

Οι δικηγόροι της Τζουφρέ δήλωσαν ότι στις 27 Αυγούστου επιδόθηκε στον πρίγκιπα Άντριου η σχετική μήνυση, όταν ένας δικαστικός κλητήρας άφησε ένα αντίγραφο σε αστυνομικό φρουρό στο σπίτι του πρίγκιπα στο Windsor της Αγγλίας. Ο αξιωματικός είπε ότι η αγωγή θα διαβιβαστεί στους δικηγόρους του πρίγκιπα.

Αλλά σε μια επιστολή της 6ης Σεπτεμβρίου, ο Gary Bloxsome, δικηγόρος της Blackfords, που εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Άντριου σε θέματα Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι η απόπειρα επίδοσης της μήνυσης ενδέχεται να παραβιάζει τη Συνθήκη της Χάγης.

Ο Bloxsome είπε επίσης ότι η μήνυση της Τζουφρέ μπορεί να μην ευσταθεί επειδή εκείνη το 2009 είχε υπογράψει σχετικό έγγραφο σε ξεχωριστή υπόθεση στη Φλόριντα που καλύπτει «αξιώσεις κατά προσώπων που σχετίζονται με τον Τζέφρι Έπσταϊν».

Ο David Boies, δικηγόρος της Τζουφρέ, δήλωσε στο δικαστήριο στις 10 Σεπτεμβρίου ότι ο πρίγκιπας Άντριου «προφανώς έδωσε εντολή» στους δικηγόρους του να «αποφύγουν την παραλαβή του εγγράφου της μήνυσης».

Η Μάξγουελ από την πλευρά της έχει δηλώσει αθώα στις κατηγορίες που τη θέλουν να βοηθούσε τον Έπσταϊν σε σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών και κοριτσιών και αναμένεται να εμφανιστεί σε δίκη στις 29 Νοεμβρίου ενώπιον διαφορετικού ομοσπονδιακού δικαστή στο Μανχάταν.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ