Πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό»

Qatar World Cup ambassador says homosexuality is 'damage in the mind' Facebook Twitter
0

Πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ δήλωσε πως η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό», την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να την έναρξη του Μουντιάλ

Το θέμα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έχει απασχολήσει εντόνως με φόντο την ποδοσφαιρική διοργάνωση στη χώρα του Κόλπου, καθώς εκφράζονται έντονες ανησυχίες για διώξεις οπαδών και ντόπιων που εκφράζουν δημόσια τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Η χώρα αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF, ο Καταριανός Khalid Salman αναφέρθηκε στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι ποινικό αδίκημα στην υπερ-συντηρητική χώρα του. 

«Πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας» είπε ο Salman. «Η ομοφυλοφιλία είναι haram (απαγορευμένη). Γνωρίζετε τι σημαίνει haram;». 

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί, σημείωσε: «Δεν είμαι συντηρητικός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι haram; Γιατί είναι βλάβη στο μυαλό». 

Συνοδός του έσπευσε να σταματήσει τη συνέντευξη. Οι διοργανωτές του Μουντιάλ αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό σχόλιο του Reuters. 

Το Κατάρ έχει πει, επανειλημμένως, πως είναι όλοι καλοδεχούμενοι στη χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο υπάρχουν πολλές και διφορούμενες δηλώσεις για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι ταξιδιώτες. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM