Ότι δεν πρόκειται να βρει τίποτα η επιτροπή του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ καθώς η Ρωσία δεν παρενέβη σε οποιεσδήποτε εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την Αγία Πετρούπολη.

 

«Από την αρχή λέγαμε ότι η περίφημη επιτροπή του κυρίου Μάλερ δεν θα βρει τίποτα και αυτό το γνωρίζουμε καλύτερα απ' τον καθένα, η Ρωσία δεν παρενέβη σε οποιεσδήποτε εκλογές. Δεύτερον, δεν υπήρξε καμία συμφωνία μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου για τις σχέσεις Ρωσίας ΗΠΑ, στο πλαίσιο Διεθνούς φόρουμ για την Αρκτική που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

 

«Δεν γνωρίζαμε τον Τραμπ, ο ίδιος ήρθε στην Μόσχα, αλλά ήρθε σαν επιχειρηματίας και αυτό δεν συνιστούσε γεγονός για εμάς» πρόσθεσε.   

Επίσης χαρακτήρισε παραλήρημα τους ισχυρισμούς περί επέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. «Πρόκειται για ένα απόλυτο παραλήρημα, που απευθύνονταν αποκλειστικά στο εσωτερικό ακροατήριο. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν και αυτό ήταν κάτι που το γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Συνεχώς σας μιλούσα γι αυτό» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

 

Παράλληλα τόνισε ότι η κατάσταση που υπάρχει στην Αμερική είναι ενδεικτική της κρίσης του πολιτικού συστήματος.

 

«Εκείνες οι ομάδες, οι οποίες επιτίθενται νόμιμα στον εκλεγμένο πρόεδρο, δεν συμφωνούν με την επιλογή του αμερικανικού λαού. Αυτή είναι η κρίση του πολιτικού συστήματος, κάτι τέτοιο δεν είχαμε δει προηγουμένως. Πράγματι διεξάγεται έντονη προεκλογική εκστρατεία, αλλά όταν ένας υποψήφιος νικάει, όλοι το αποδέχονται. Πάντα έτσι γινόταν. Και ενώνονται όλοι γύρω από τον αρχηγό του κράτους χάριν του εθνικού σκοπού, κάτι που δε βλέπουμε να γίνεται αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες», επεσήμανε ο Πούτιν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ria Novosti/ AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr