Πουέρτο Ρίκο: Παγώνουν τις τιμές των προφυλακτικών για να αντιμετωπίσουν τον ιό Ζίκα

Πουέρτο Ρίκο: Παγώνουν τις τιμές των προφυλακτικών για να αντιμετωπίσουν τον ιό Ζίκα Facebook Twitter
0

Το πάγωμα της τιμής των προφυλακτικών αποφάσισε η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού Ζήκα. Κάθε κατάστημα που αυξάνει την τιμή τους προσπαθώντας να επωφεληθεί από τους φόβους των ανθρώπων για τον ιό θα αντιμετωπίζει πρόστιμο ως 10 χιλ. δολάρια, προειδοποίησε η κυβέρνηση.  

Το Πουέρτο Ρίκο έχει 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ζήκα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο κυβερνήτης του νησιού έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

"Το πάγωμα των τιμών παραμένει σε ισχύ μόνο κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης," είπε στο CNN ο Νέρι Αδάμες, Γραμματέας του Τμήματος Καταναλωτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM