ΠΟΥ: Τέλος στην επιδημία Έμπολα στην κεντρική Αφρική

ΠΟΥ: Τέλος στην επιδημία Έμπολα στην κεντρική Αφρική Facebook Twitter
EPA
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Γουινέα ανακοίνωσαν επισήμως το Σάββατο από το Νζερεκορέ (νοτιοανατολική Γουινέα) το τέλος της δεύτερης επιδημίας Έμπολα στη χώρα, λίγους μήνες μετά την επανεμφάνιση αυτής της ασθένειας.

«Έχω την τιμή να πάρω τον λόγο αυτήν την ημέρα για να κηρύξω το τέλος της ασθένειας του ιού Έμπολα» στη Γουινέα, δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ, ο Άλφρεντ Κι-Ζέρμπο, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Νζερεκορέ, όπου η ασθένεια επανεμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου. «Θα ήθελα, εξ ονόματος του επικεφαλής του κράτους (του προέδρου Αλφά Κοντέ) να κηρύξω το τέλος της επανεμφάνισης της νόσου του ιού Έμπολα στη Δημοκρατία της Γουινέας», είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ρεμί Λαμάχ.

Συνολικά, 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα και επτά ύποπτα κρούσματα καταγράφηκαν σε αυτό το τελευταίο κύμα στη Γουινέα, ενώ 11 ασθενείς επέζησαν και 12 πέθαναν, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε  ΠΟΥ. Στο δελτίο τύπου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους νεκρούς μεταξύ των επιβεβαιωμένων και των ύποπτων κρουσμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM