ΠΟΥ: Να μην ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών αφού δεν έχει ο ολοκληρωθεί για όλους τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες

ΠΟΥ: Να μην ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες Facebook Twitter
Unsplash
0

Δεν θα πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορωνοϊου αφού δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις χώρες οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Θα θέλαμε να επιμείνουμε και πάλι στο γεγονός ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου στις ομάδες αυτές, προτού ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ατόμων που έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια», δήλωσε η Δρ Κέιτ Ο’Μπράιεν, η διευθύντρια του τμήματος ανοσοποίησης και εμβολίων του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η σύσταση αυτή έγινε αφού ο Καναδάς ενέκρινε την Τετάρτη τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω.

Έγινε η πρώτη χώρα, που εγκρίνει το εμβόλιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού, αναμένεται όμως ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και οι ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα.

Η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι είναι σε θέση να προτείνει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλους τους εφήβους μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Η επέκταση του εμβολιασμού στους εφήβους, στις πλούσιες χώρες, θα άνοιγε τις εκστρατείες ανοσοποίησης σε εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά θα επέτεινε την ανισότητα στην πρόσβαση στα εμβόλια, την οποία καταγγέλλει ο ΠΟΥ.

«Όταν τα εμβόλια θα έχουν διανεμηθεί έτσι ώστε κάθε χώρα να λάβει αρκετά για τις ομάδες που αποτελούν προτεραιότητα, τότε θα δεχτούμε πολύ ευνοϊκά τη χρήση του εμβολίου» και στους νέους, υπογράμμισε η Ο’Μπράιεν.

Με πληροφoρίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Πράκτορες του Τραμπ συλλαμβάνουν Τουρκάλα φοιτήτρια του Tufts - «Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται»

Διεθνή / ΗΠΑ: Πράκτορες του Τραμπ συλλαμβάνουν Τουρκάλα φοιτήτρια του Tufts - «Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται»

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης δείχνει έξι πράκτορες να την περικυκλώνουν και να της περνούν χειροπέδες πισθάγκωνα - Η Ρουμέισα Οζτούρκ, είχε έγκυρη φοιτητική βίζα ως διδακτορική φοιτήτρια στο Tufts - Οι δικηγόροι της δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί της  έκτοτε
LIFO NEWSROOM
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επανένταξη της Τουρκίας στα F-35: Αναζητούμε ευκαιρίες για την ενίσχυση της σχέσης μας

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επανένταξη της Τουρκίας στα F-35: Αναζητούμε ευκαιρίες για την ενίσχυση της σχέσης μας

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος» τόνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, σε μια διαφορετική από τις προηγούμενες, τοποθέτηση εκ μέρους των ΗΠΑ, για το συγκεκριμένο θέμα
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Θα πρέπει και η Ρωσία να συμφωνήσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε κατάπαυση πυρός 30 ημερών

Διεθνή / Μακρόν: Θα πρέπει και η Ρωσία να συμφωνήσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε κατάπαυση πυρός 30 ημερών

Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, αλλά και ότι η Ρωσία αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη
LIFO NEWSROOM