ΠΟΥ: Έγκριση για επείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm κατά του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Έγκριση για επείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Eπιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την επείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου της εταιρείας Sinopharm κατά του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την Sinopharm μαζί με το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τις προσπάθειες που υποστηρίζονται από τον ΠΟΥ, όπως η πρωτοβουλία Covax να μοιράζονται δόσεις ισότιμα ​​σε όλο τον κόσμο.

Αποτελεί επίσης σημαντική ώθηση στη διεθνή αναγνώριση του εμβολίου της Sinopharm. Σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οποιοδήποτε κινεζικό εμβόλιο λαμβάνει άδεια έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ.

«Αυτό επεκτείνει τη λίστα των εμβολίων Covid-19 που μπορεί να αγοράσει η Covax και δίνει το έναυσμα στις χώρες να επισπεύσουν τη δική τους κανονιστική έγκριση και να εισαγάγουν και να χορηγήσουν το εμβόλιο», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ,  σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Αν και το εμβόλιο Sinopharm χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε όλο τον κόσμο με περίπου 65 εκατομμύρια δόσεις, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει μόνο περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου.

Μια ξεχωριστή συμβουλευτική ομάδα του ΠΟΥ ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι ήταν «πολύ σίγουρη» πως το εμβόλιο Sinopharm προστατεύει άτομα ηλικίας 18 έως 59 ετών, αναφέροντας στοιχεία από κλινικές δοκιμές σε Κίνα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Ιορδανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων δήλωσε ότι υπάρχει «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» της αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών και «πολύ χαμηλή εμπιστοσύνη» στα δεδομένα σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου το εμβόλιο Sinopharm έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως, ζήτησαν από έναν «πολύ μικρό αριθμό» ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο να επιστρέψουν για τρίτες δόσεις.

Οι Σεϋχέλλες, όπου το εμβόλιο αποτελεί περίπου το 60% των δόσεων που χορηγήθηκαν, έχει επίσης δει μια αύξηση των κρουσμάτων πρόσφατα, για την οποία ορισμένοι εμπειρογνώμονες έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην επίτευξη της ανοσίας της αγέλης.

Με πληροφορίες της Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Διεθνή / Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Η δράση του αφεντικού της ιαπωνικής μαφίας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια μυστικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ - Ο Ιάπωνας μαφιόζος έκανε «προσφορά» στον μυστικό πράκτορα της DEA την αγορά 50 τόνων ουρανίου και θορίου για 6.85 εκατ. δολάρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για σεξουαλική επίθεση - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Διεθνή / Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για βιασμό - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έκρινε ένοχο τον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιρικό αστέρα της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο
NEWSROOM