24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ποτέ πάνω από 6 στο Οβάλ γραφείο, όριο 15’ στις συναντήσεις- Τα μέτρα για τον κορωνοιό στον Λ. Οίκο

Ποτέ πάνω από 6 στο Οβάλ γραφείο, όριο 15’ στις συναντήσεις- Τα μέτρα για τον κορωνοιό στον Λ. Οίκο Facebook Twitter
EPA
0

Αυστηροί κανόνες έχουν υιοθετηθεί εντός του Λευκού Οίκου, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν διασπορά του κορωνοϊού.

Τα υψηλόβαθμα μέλη του προσωπικού στη Δυτική Πτέρυγα δεν επιτρέπεται να συναντιούνται σε ένα γραφείο για πάνω από 15' λεπτά συνολικά την ημέρα. Επίσης, δεν επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα πάνω από 6 άτομα στο Οβάλ Γραφείο, ενώ έως πέντε μέλη του προσωπικού μπορούν να συναντιούνται στο ευρύχωρο γραφείο του προσωπάρχη, Ρον Κλάιν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που επικαλούνται οι New York Times.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο τα πρωινά όσο και τα απογευματινά μίτινγκ των υψηλόβαθμων μελών του προσωπικού στον Λευκό Οίκο γίνονται με βιντεοκλήση, παρότι οι περισσότεροι από τους μετέχοντες εργάζονται σε γραφεία που είναι κοντά το ένα στο άλλο.

Στην αίθουσα Ρούσβελτ οι συγκεντρώσεις περιορίζονται στα δέκα άτομα, ενώ όταν τα μέλη του προσωπικού αφαιρούν τη μάσκα προκειμένου να φάνε το μεσημεριανό στο γραφείο τους, πρέπει να κλείνουν την πόρτα.

Οι επισκέπτες δεν επιτρέπονται δίχως έγκριση, ενώ οι εργαζόμενοι στη Δυτική Πτέρυγα γενικά δεν συναναστρέφονται με την ομάδα που εργάζεται στο κτίριο Αϊζενχάουερ, που είναι απέναντι από τον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, όλο το προσωπικό στη Δυτική Πτέρυγα κάνει καθημερινά τεστ για τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι ολοένα περισσότερα μέλη της διοίκησης κάνουν το εμβόλιο. Επίσης, λιγότεροι άνθρωποι εργάζονται στο κτίριο και εκείνοι που το κάνουν, σπάνια βγαίνουν για μεσημεριανό.

Μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στους ΝΥΤ, υπάρχουν και αρκετές αμήχανες στιγμές σε διαδρόμους, όταν ο ένας δεν αναγνωρίζει τον άλλον, επειδή όλοι πρέπει να φορούν μάσκα Ν95, ενώ αρκετοί έχουν επιλέξει να φορούν δύο μάσκες.

Διεθνή
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική οικογένεια Βρετανίας: Πέθανε ο Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

Διεθνή / Πέθανε στα 45 του χρόνια ο Τόμας Κίνγκστον, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

«Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του, όσοι τον γνώριζαν θρηνούν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας», ανέφερε το παλάτι του Μπάκινγκχαμ
NEWSROOM