Το πολυτελές «Yacht A» του Ρώσου ολιγάρχη κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ λόγω χρεών

Το πολυτελές «Yacht A» του Ρώσου ολιγάρχη κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ λόγω χρεών Facebook Twitter
0

Το ιστιοπλοϊκό αξίας 400 εκατ. ευρώ είχε ξεκινήσει πριν από λίγες μέρες το ταξίδι του για να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, τον Ρώσο ολιγάρχη Andrey Melnichenko, αλλά τελικά από χθες βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Γιβραλτάρ.

Το πολυτελές σκάφος, που θεωρείται ένα από τα ακριβότερα του κόσμου, κατασχέθηκε από τις αρχές καθώς η εταιρία κατασκευής του υποστηρίζει πως ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης οφείλει ακόμη 13 εκατ. ευρώ στην γερμανική εταιρία κατασκευής.

«Το πλοίο είναι υπό κράτηση και βρίσκεται σήμερα αγκυροβολημένο σε βρετανικά χωρικά ύδατα στο Γιβραλτάρ», δήλωσε αξιωματούχος στο BBC.'

Το πολυτελές «Yacht A» του Ρώσου ολιγάρχη κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ λόγω χρεών Facebook Twitter

Κανονικά, για τον 44χρονο Melnichenko, ένα τέτοιο ποσό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα καθώς η περιουσία του υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.  Ο εκπρόσωπός του δήλωσε πως ο Ρώσος επιχειρηματίας θα διευθετήσει άμεσα το ζήτημα και το σκάφος θα αφήσει το Γιβραλτάρ σύντομα ενώ έκανε λόγο για τεχνικό θέμα.


Η κατασκευή του σκάφους ολοκληρώθηκε στο Κίελο, Γερμανία και οι δοκιμές είχαν αρχίσει στη Βαλτική Θάλασσα.


Το σκάφος έκανε τρομερή εντύπωση και προσέλκυσε πολλά βλέμματα και φωτογράφους, όταν πρόσφατα ξεκίνησε τα δοκιμαστικά του ταξίδια πριν αναχωρήσει για να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Δείτε τις φωτογραφίες του "Yacht A"...>>>

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ