Πολωνία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο δήμαρχος του Γκντανσκ έπειτα από επίθεση με μαχαίρι

Πολωνία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο δήμαρχος του Γκντανσκ έπειτα από επίθεση με μαχαίρι Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος της πόλης του Γκντανσκ, Πάβελ Αντάμοβιτς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Στον δήμαρχο του μεγάλου λιμανιού της Πολωνίας έγινε ανάνηψη στον τόπο της επίθεσης και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίνεται «πολύ σοβαρή».

Ο Πάβελ Αντάμοβιτς, δήμαρχος του Γκντασνκ από το 1998, δέχθηκε την επίθεση κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς βρισκόταν στο βήμα.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, πρόκειται για κάτοικο του Γκντανσκ 27 ετών.

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση και αναρτήθηκε στο YouTube, δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στην συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο και να δηλώνει ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε.

 
 

«Γι΄αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

Η Πλατφόρμα των Πολιτών υποστήριξε τον Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2018.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον δήμαρχο του Γκντανσκ.

«Παρά τις διαφορές των πολιτικών απόψεων, βρίσκομαι απολύτως στο πλευρό το δικό του του και των συγγενών του, όπως ελπίζω και όλοι οι συμπατριώτες μας. Προσεύχομαι για την υγεία και την ανάρρωσή του», έγραψε στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ