Ουκρανία: Viral ένα βίντεο αμφίβολης γνησιότητας με αυτοκίνητα που δήθεν «περνούν μέσα από νάρκες»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Viral το βίντεο που δείχνει αυτοκίνητα να περνούν μέσα από νάρκες Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube
0

Ένα βίντεο που κάνει το γύρο των social media, εμφανίζει αυτοκίνητα να οδηγούν με χειρουργική προσοχή ανάμεσα σε νάρκες τοποθετημένες στο οδόστρωμα. 

Το βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί στον αυτοκινητόδρομο Ε373 κοντά στο χωριό Ποτάσνια, βορειοδυτικά του Κιέβου. 

Σύμφωνα με πρώην διοικητή μονάδας τεθωρακισμένων του βρετανικού στρατού, ίσως πρόκειται για αντιαρματικές νάρκες TM-62M της σοβιετικής εποχής που φέρουν περί τα 7,5 κιλά εκρηκτικών και που εκρήγνυνται μόνο αν υποβληθούν σε σημαντική πίεση. 

Το βίντεο αναπαρήγαγε και το βρετανικό BBC


Αμφότερες οι πλευρές χρησιμοποιούν νάρκες στην περιοχή για την αποτροπή κινήσεων στο πεδίο μάχης, σημειώνει ο Τζάστιν Κραμπ, προσθέτοντας πως «ίσως επρόκειτο για ένα εν αχρηστία ναρκοπέδιο, φτιαγμένο κυρίως για εφέ». 


Σύμφωνα με το BBC, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο που έχει γίνει viral, ούτε έχει πιστοποιηθεί ποια πλευρά και γιατί ευθύνεται για τις νάρκες στο σημείο. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM