Πόλεμος στην Ουκρανία: Πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο -Πληροφορίες για θύματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο -Πληροφορίες για θύματα Facebook Twitter
Φωτ: Twitter @KyivIndependent
0

Πυραύλους εναντίον ουκρανικών πόλεων εξαπέλυσε η Ρωσία, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με έναν τουλάχιστον έναν άνθρωπο να σκοτώνεται στο Κίεβο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίσκο, δήλωσε ότι υπήρξαν αρκετές εκρήξεις στην πόλη, που προκάλεσαν ζημιές και τουλάχιστον έναν θάνατο.

Σύμφωνα με το Kyiv Independent, 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος, όπως ανέφερε ο Κλίτσκο.

Όπως έγραψε ο αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram, ένα ξενοδοχείο στο Κίεβο καταστράφηκε από έκρηξη ενώ ουκρανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση.

«Η χώρα των τρομοκρατών πραγματοποίησε πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων. Μας εύχονται Καλή Χρονιά, αλλά θα επιμείνουμε», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα.


Στην πόλη Κμελνίτσκι της δυτικής Ουκρανίας δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση drone, σύμφωνα με έναν σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν δύο ημέρες αφότου η Ρωσία πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιδρομές από την έναρξη του πολέμου.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM