Πόλεμος στην Ουκρανία: O Πούτιν συμφωνεί «επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal

Πόλεμος στην Ουκρανία: O Πούτιν συμφωνεί «επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε «επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, με τη συνδρομή του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν φέρεται να εξέφρασε στον Γκουτέρες την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα».

Νωρίτερα ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών είχε καλέσει τη Μόσχα και το Κίεβο να εργαστούν σε συντονισμό με τον ΟΗΕ για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.

«Όχι» Μόσχας στην πρόταση του Κιέβου για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μαριούπολη

Σε απόρριψη της πρότασης του Κιέβου για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στο ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης προχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί ποιος θα μεσολαβήσει σε τυχόν διαπραγματεύσεις.

«Η Ρωσία δεσμεύεται για μία διπλωματική λύση μέσω συνομιλιών στο ζήτημα της Ουκρανίας» ανέφερε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Μόσχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM