Πωλείται σε δημοπρασία νησί στη Σκωτία με τιμή εκκίνησης 93 χιλ. ευρώ

Πωλείται σε δημοπρασία νησί στη Σκωτία Facebook Twitter
0

Ένας οίκος δημοπρασιών πουλά ένα ολόκληρο νησί της Σκωτίας με την αρχική προσφορά να είναι στα 93.600 ευρώ.

Το Deer Island - νησί των ελαφιών-  στα Highlands της Σκωτίας, διαθέτει 11 στρέμματα γης και «βρίσκεται» σε μια «εκπληκτική και γαλήνια» λίμνη στη «πανέμορφη» δυτική ακτή της Σκωτίας, όπως αναφέρει στην περιγραφή του ο οίκος δημοπρασιών Future Property.

Το ακατοίκητο νησί, στο Loch Moidart, είναι ένας χώρος που μπορεί ο κάτοχός του να «απολαμβάνει μηδενική πιθανότητα εισβολής» λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας του, συνεχίζει η Future Property.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ακινήτων Stephen McCluskey, που μίλησε στο CNN, το νησί ανήκει στην ίδια οικογένεια τα τελευταία 500 χρόνια.

Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα είναι ένας μακρινός γείτονας της οικογένειας του Βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, του οποίου η αδελφή Βανέσα είναι ιδιοκτήτρια του Eilean Shona, του κοντινότερου νησιού στο Deer Island.

«Το χρησιμοποιούν ως επιχείρηση. Το Eilean Shona είναι μεγαλύτερο από το Deer Island. Πολύ μεγαλύτερο και διαθέτει σαλέ και ένα καταφύγιο για τους ιδιοκτήτες του» πρόσθεσε ο McCluskey.


Το Deer Island από την άλλη είναι «πραγματικά βράχος και δέντρα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα πάνω του και ποτέ δεν υπήρχε τίποτα πάνω του», συνέχισε ο McCluskey.


«Είναι εντελώς ακατοίκητο εδώ και 500 χρόνια».

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου, αλλά ο McCluskey έχει ήδη δει ενδιαφέρον από αρκετούς για την απόκτησή του.

Μεταξύ αυτών ένας εν δυνάμει αγοραστής, που θέλει το νησί για να δένει το σκάφος του και  ένας άλλος, που θέλει να το χρησιμοποιεί ως βάση για καγιάκ, είπε.

Ο αγοραστής θα πρέπει να ζητήσει σχετικές άδειες για να κατασκευάσει οτιδήποτε στο νησί, πρόσθεσε ο McCluskey.

Το νησί αναμένεται να αγγίξει τιμή πώλησης μεταξύ 175.000 και 240.000 χιλιάδων ευρώ.

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ