Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall

Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall Facebook Twitter
Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall
0

Το Loftus Hall, διάσημο ως το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία, τίθεται προς πώληση και μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 3 εκατ. δολάρια.

Το αρχοντικό γεωργιανού στιλ, με 22 υπνοδωμάτια βρίσκεται στη χερσόνησο Hook στο Wexford και καλύπτει μία έκταση 63 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει ιδιωτική παραλία και πανέμορφους κήπους.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, Aidan και Shane Quigley, που δαπανούν περίπου 250.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρηση της επιχείρησης και του σπιτιού, αγόρασαν το ακίνητο σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης το 2011.

Στη συνέχεια ανακαίνισαν τον χώρο, φιλοξενώντας από τότε εκδρομείς και φίλους του «υπερφυσικού», σύμφωνα με τον site του Loftus Hall.

Ο θρύλος του Διαβόλου

Ο θρύλος λέει ότι για πολλά χρόνια, το αρχοντικό το επισκεπτόταν ο ίδιος ο Διάβολος.

Το πρώτο κάστρο χτίστηκε στα 1170 από τον Νορμανδό Ιππότη Ρέιμοντ Λε Γκρος, με τους απογόνους του και τους επόμενους ιδιοκτήτες να επεκτείνουν το χώρο.

Χρόνια αργότερα, το Loftus Hall, ανεγέρθηκε υπό την καθοδήγηση του Μαρκήσιου του Ely το 1870, στα ερείπια του τότε γνωστού ως Redmond Hall.

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όταν το Redmond Hall βρισκόταν στις δόξες του, ένας μυστηριώδης ξένος αναζήτησε καταφύγιο εκεί γύρω στο 1766, όπως λένε οι Irish Times.

Οι τότε ιδιοκτήτες, η οικογένεια Tottenham, δέχτηκαν στο αρχοντικό τους τον άγνωστο.

Η Lady Anne Tottenham «ασχολήθηκε ιδιαιτέρως» με τον επισκέπτη αυτόν και έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού παιχνιδιού, ότι αντί για πόδια είχε οπλές.

«Μόλις ο άγνωστος συνειδητοποίησε αυτό που είχε δει η Anne, έριξε από την οροφή μία πύρινη μπάλα», αναφέρει η σελίδα του Hall, και η νεαρή κοπέλα δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Τώρα, η αίθουσα των άνω των 2.500 τ.μ. και όλα τα τρομακτικά μυστικά της πωλούνται έναντι 2,87 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian.

Για τους ενδιαφερόμενους, καλό είναι να γνωρίζουν πως μόνο η αντικατάσταση των 97 παραθύρων του κτιρίου θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 400.000 δολάρια, όπως λέει ο ιδιοκτήτης Aiden Quigley στους Irish Times.

Διευκρινίζει δε, πως σκοπεύει να πουλήσει το Loftus Hall σε κάποιον που θέλει να καταβάλει την προσπάθεια για την συντήρησή του.

«Δεν πρόκειται να το πουλήσω στον οποιονδήποτε. Θα κάνω συνεντεύξεις με πιθανούς αγοραστές. Εάν ένας κρατικός φορέας το θελήσει, αυτή θα είναι μια επιλογή. Εάν ένας Αμερικανός ιδιοκτήτης θέλει να ζήσει εδώ, θα ήμουν πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί του για να το ξαναφτιάξει».

Με πληροφορίες του smithsonianmag/FoxNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ