Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall

Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall Facebook Twitter
Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall
0

Το Loftus Hall, διάσημο ως το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία, τίθεται προς πώληση και μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 3 εκατ. δολάρια.

Το αρχοντικό γεωργιανού στιλ, με 22 υπνοδωμάτια βρίσκεται στη χερσόνησο Hook στο Wexford και καλύπτει μία έκταση 63 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει ιδιωτική παραλία και πανέμορφους κήπους.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, Aidan και Shane Quigley, που δαπανούν περίπου 250.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρηση της επιχείρησης και του σπιτιού, αγόρασαν το ακίνητο σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης το 2011.

Στη συνέχεια ανακαίνισαν τον χώρο, φιλοξενώντας από τότε εκδρομείς και φίλους του «υπερφυσικού», σύμφωνα με τον site του Loftus Hall.

Ο θρύλος του Διαβόλου

Ο θρύλος λέει ότι για πολλά χρόνια, το αρχοντικό το επισκεπτόταν ο ίδιος ο Διάβολος.

Το πρώτο κάστρο χτίστηκε στα 1170 από τον Νορμανδό Ιππότη Ρέιμοντ Λε Γκρος, με τους απογόνους του και τους επόμενους ιδιοκτήτες να επεκτείνουν το χώρο.

Χρόνια αργότερα, το Loftus Hall, ανεγέρθηκε υπό την καθοδήγηση του Μαρκήσιου του Ely το 1870, στα ερείπια του τότε γνωστού ως Redmond Hall.

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όταν το Redmond Hall βρισκόταν στις δόξες του, ένας μυστηριώδης ξένος αναζήτησε καταφύγιο εκεί γύρω στο 1766, όπως λένε οι Irish Times.

Οι τότε ιδιοκτήτες, η οικογένεια Tottenham, δέχτηκαν στο αρχοντικό τους τον άγνωστο.

Η Lady Anne Tottenham «ασχολήθηκε ιδιαιτέρως» με τον επισκέπτη αυτόν και έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού παιχνιδιού, ότι αντί για πόδια είχε οπλές.

«Μόλις ο άγνωστος συνειδητοποίησε αυτό που είχε δει η Anne, έριξε από την οροφή μία πύρινη μπάλα», αναφέρει η σελίδα του Hall, και η νεαρή κοπέλα δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Τώρα, η αίθουσα των άνω των 2.500 τ.μ. και όλα τα τρομακτικά μυστικά της πωλούνται έναντι 2,87 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian.

Για τους ενδιαφερόμενους, καλό είναι να γνωρίζουν πως μόνο η αντικατάσταση των 97 παραθύρων του κτιρίου θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 400.000 δολάρια, όπως λέει ο ιδιοκτήτης Aiden Quigley στους Irish Times.

Διευκρινίζει δε, πως σκοπεύει να πουλήσει το Loftus Hall σε κάποιον που θέλει να καταβάλει την προσπάθεια για την συντήρησή του.

«Δεν πρόκειται να το πουλήσω στον οποιονδήποτε. Θα κάνω συνεντεύξεις με πιθανούς αγοραστές. Εάν ένας κρατικός φορέας το θελήσει, αυτή θα είναι μια επιλογή. Εάν ένας Αμερικανός ιδιοκτήτης θέλει να ζήσει εδώ, θα ήμουν πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί του για να το ξαναφτιάξει».

Με πληροφορίες του smithsonianmag/FoxNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM