Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall

Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall Facebook Twitter
Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία - Ο θρύλος του Loftus Hall
0

Το Loftus Hall, διάσημο ως το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία, τίθεται προς πώληση και μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 3 εκατ. δολάρια.

Το αρχοντικό γεωργιανού στιλ, με 22 υπνοδωμάτια βρίσκεται στη χερσόνησο Hook στο Wexford και καλύπτει μία έκταση 63 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει ιδιωτική παραλία και πανέμορφους κήπους.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, Aidan και Shane Quigley, που δαπανούν περίπου 250.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρηση της επιχείρησης και του σπιτιού, αγόρασαν το ακίνητο σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης το 2011.

Στη συνέχεια ανακαίνισαν τον χώρο, φιλοξενώντας από τότε εκδρομείς και φίλους του «υπερφυσικού», σύμφωνα με τον site του Loftus Hall.

Ο θρύλος του Διαβόλου

Ο θρύλος λέει ότι για πολλά χρόνια, το αρχοντικό το επισκεπτόταν ο ίδιος ο Διάβολος.

Το πρώτο κάστρο χτίστηκε στα 1170 από τον Νορμανδό Ιππότη Ρέιμοντ Λε Γκρος, με τους απογόνους του και τους επόμενους ιδιοκτήτες να επεκτείνουν το χώρο.

Χρόνια αργότερα, το Loftus Hall, ανεγέρθηκε υπό την καθοδήγηση του Μαρκήσιου του Ely το 1870, στα ερείπια του τότε γνωστού ως Redmond Hall.

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όταν το Redmond Hall βρισκόταν στις δόξες του, ένας μυστηριώδης ξένος αναζήτησε καταφύγιο εκεί γύρω στο 1766, όπως λένε οι Irish Times.

Οι τότε ιδιοκτήτες, η οικογένεια Tottenham, δέχτηκαν στο αρχοντικό τους τον άγνωστο.

Η Lady Anne Tottenham «ασχολήθηκε ιδιαιτέρως» με τον επισκέπτη αυτόν και έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού παιχνιδιού, ότι αντί για πόδια είχε οπλές.

«Μόλις ο άγνωστος συνειδητοποίησε αυτό που είχε δει η Anne, έριξε από την οροφή μία πύρινη μπάλα», αναφέρει η σελίδα του Hall, και η νεαρή κοπέλα δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Τώρα, η αίθουσα των άνω των 2.500 τ.μ. και όλα τα τρομακτικά μυστικά της πωλούνται έναντι 2,87 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian.

Για τους ενδιαφερόμενους, καλό είναι να γνωρίζουν πως μόνο η αντικατάσταση των 97 παραθύρων του κτιρίου θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 400.000 δολάρια, όπως λέει ο ιδιοκτήτης Aiden Quigley στους Irish Times.

Διευκρινίζει δε, πως σκοπεύει να πουλήσει το Loftus Hall σε κάποιον που θέλει να καταβάλει την προσπάθεια για την συντήρησή του.

«Δεν πρόκειται να το πουλήσω στον οποιονδήποτε. Θα κάνω συνεντεύξεις με πιθανούς αγοραστές. Εάν ένας κρατικός φορέας το θελήσει, αυτή θα είναι μια επιλογή. Εάν ένας Αμερικανός ιδιοκτήτης θέλει να ζήσει εδώ, θα ήμουν πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί του για να το ξαναφτιάξει».

Με πληροφορίες του smithsonianmag/FoxNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM